DSP LİDERİNDEN TRT’YE 'GENÇLERİ BİRAHANELERDEN UZAK TUTMAK İÇİN ŞİFRESİZ YAYIN' ÇAĞRISI
TRT; UEFA Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Avrupa Konferans Ligi maçlarının 3 sezon boyunca tek yayıncısı oldu. DSP Genel Başkanı Önder Aksakal Meclis’te yaptığı konuşmada, TRT’yi kutladı, “Türkiye'nin kamu yayıncısı olma misyonuyla futbol heyecanını ülkemizin her köşesine yayacak olması açısından bizler için önemli bir çalışmadır” dedi. “Özellikle okul çağlarındaki çocukların meraklı oldukları branşlardaki maçları izlemek üzere kahvehane, birahane gibi yerlere gitme mecburiyetini ortadan kaldırmak için” TRT Genel Müdürüne çağrıda bulunan Aksakal, “Türk takımlarının sadece yabancı takımlarla olan müsabakalarını değil, Süper Lig dâhil tüm liglerdeki maçların şifresiz ve canlı olarak yayınlanması geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi olumsuz şartların bulunduğu ortamlardan uzak tutmamızı sağlayacaktır” dedi.
'İZMİR’İN MAZARETİ YOKTU'
CHP’nin yaklaşan yerel seçim için aday belirleme süreci devam ediyor. Yapılan her Parti Meclisi toplantısının ardından bazen bir büyükşehir bazen bir ilçe adayı nedeniyle günlerce süren tartışmalar yaşanıyor. Büyük tartışma yaratan kararlardan biri de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yeniden aday gösterilmemesi oldu. Haklarında birçok itiraz bulunan Hatay ve Antalya gibi bazı belediyelerde mevcut başkanlarla yola devam kararı alınırken İzmir’de başkanın neden değiştiğine CHP’li bir yönetici, “Çünkü İzmir’in mazereti yoktu” yanıtını verdi. CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde çoğunluğu olduğuna dikkat çeken yönetici, “Hatay’da, İstanbul’da, Ankara’da bu imkan yok. Ama İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde çoğunluk bizde. Böyle bir tabloda ortaya çıkan eksiklikler, olumsuzluklar, vatandaş memnuniyetsizliği kabul edilemez. Yani mazereti yoktu” dedi.
TBMM GENEL KURULU’NDAN GECİKMEYE TEPKİ
TBMM Genel Kurulu haftada üç gün çalışır. Partilerin talebiyle çalışma gün sayısı artabilir ama başlama saati değişmez. TBMM Genel Kurul toplantıları Salı günleri grup toplantıları nedeniyle saat 15:00’te, Çarşamba ve Perşembe günleri ise saat 14:00’te açılır. Meclis Genel Kurulu saati geldiğinde, Meclisi o hafta yöneten Meclis Başkanı ya da Başkanvekilinin gonga vurmasıyla çalışma başlar. Meclis Genel Kurulu açılış saatinde birkaç dakika haricinde gecikme de olmaz. Ancak Meclis’te birçok şey gibi bu kural da değişti. Meclis Genel Kurulu son 10 gün içinde iki kez çalışma saati üzerinden 10-12 dakika geçtikten sonra açıldı. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un yönettiği, bakanların bilgilendirme yaptığı Genel Kurul 11 dakika, Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürüldüğü Genel Kurul 12 dakika geç açıldı. Uzun yıllardır Meclis’te görev yapan birçok çalışan duruma, “Gelenek, kural, kaide kalmadı” diye tepki gösterdi.
(HABER MERKEZİ)