BEKİR BOZDAĞ KONUŞTU, OSMAN GÖKÇEK BİR DAHA KONUŞMADI
AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek yeni yasama döneminin “en sataşmacı” milletvekili olmaya adaydı. Genel Kurul çalışmaları sırasında yerinden kürsüdeki konuşmacıya sürekli laf atan Gökçek’i AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan takip ediyor. İki milletvekiline geçtiğimiz hafta Meclis’i yöneten AK Partili TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ’dan dikkat çekici bir uyarı geldi. Gökçek ve İnan’ın sataşmalarla çalışmaları sıkıntıya soktuğunu söyleyen Bozdağ, “Ben buradan bakıyorum, AK Parti grubuna da bir sürü sopa attırıyorsunuz; yapmayın, fayda sağlamıyor. Laf atan hep sopa yer çünkü kürsüye hâkim olan kürsüdeki, mikrofon ona açık, o konuşuyor, millet onu duyuyor; sizin söylediğiniz sadece tutanaklara geçiyorsa, o kadar ama dışarıda sizin söyledikleriniz duyulmuyor ama yediğiniz sopa duyuluyor. İzin vermeyin buna, hiçbir vekil arkadaşım, herkese de söylüyorum” dedi. Bozdağ’ın bu uyarısının ardından Gökçek ve İnan hafta boyunca bir daha sataşmada bulunmadı.
SAKIK’TAN TARIM BAKANINA NOT
HEDEP Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık Meclis Genel Kurulu’nda söz alarak pancar üreticilerinin sorunlarını dile getirdi. Ağrı ve Muş'ta yaptığı ziyaretlerde pancar üreticilerinin içler acısı bir durum yaşadığını gördüğünü anlatan Sakık, bu sorunu iletmek için aradığı Tarım Bakanının ise telefonlarına çıkmadığını söyledi. Sakık birkaç kez aramasına karşın geri dönmeyen Tarım Bakanının sekreteryasına “Orası senin babanın çiftliği değil” notu bıraktığını anlattı. Sakık, “Bakanlar, bu konuda haddini bilmeli, Parlamentoya karşı sorumluluklarını yerine getirmeli, üreticilerin sorunlarıyla ilgilenmelidir. Buradan da söylüyorum: Ey Bakan, orası senin babanın çiftliği değil, haddini bileceksin, vatandaşa karşı, Parlamentoya karşı sorumluluklarınızı yerine getireceksiniz!” dedi.
CHP GENEL MERKEZİNDEN İSTANBUL’A ÖZEL ÇIKARMA
CHP geçtiğimiz hafta yerel seçim çalışmaları kapsamında 100 milletvekiline 68 ilde çalışma yaptırdı. 2-3’lü heyetler halinde yapılan çalışmada esnaf, vatandaş buluşmaları yapıldı, aday adayları dinlendi. Milletvekillerinin hazırlayacakları raporlar MYK ve PM’nin aday belirleme sürecine yardımcı olacak. Kalan iller için de önümüzdeki günlerde yeni yeni heyetler görevlendirilecek. Her biri yüzbinlerce nüfus barındıran 39 ilçeli İstanbul içinse tam bir çıkarma yapılacak. İstanbul’a aralarında Parti Meclisi üyelerinin de bulunduğu yaklaşık 40 kişiden oluşan bir milletvekili grubunun görevlendirilmesi bekleniyor. Aynı şekilde CHP’li çok sayıda belediye bulunan İzmir için de geniş bir grup görevlendirilecek.
'YEREL SEÇİM SONRASI MECLİS ARİTMETİĞİ DEĞİŞECEK' İDDİASI
14 Mayıs seçimlerinde ortak listelerden Meclis’e giren partileri 31 Mart yerel seçim sınavı bekliyor. Saadet Partisi ve Gelecek Partisi Meclis’te ortak grup oluşturma süreciyle başlayan iş birliğini yerel seçimlere taşıyacak. İki parti birçok kentte iş birliğine gidecek. DEVA Partisi de 81 ilde kendi adayını çıkaracağını duyurdu. AK Parti listelerinden Meclis’e giren Hüda-Par aday adaylarının başvurusunu almaya başladı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’a destek veren Yeniden Refah Partisi’nin ise AK Parti ile yeniden bir pazarlık süreci yürüttüğü biliniyor. AK Parti’ye göre ise hem iktidar hem de muhalefet cephesinde yer alan küçük partilerin yerel seçimde varlık göstermesi çok mümkün değil. Bu partilerin büyüme imkanı olmadığını ileri süren iktidar temsilcileri özellikle DEVA, Gelecek, Saadet Partilerinin bir daha Meclis’e gelemeyeceğine dikkat çekerek, “Yerel seçim sonrası büyük kısmı AK Parti’ye bir kısmı ise CHP’ye gider. Meclis aritmetiği değişir” iddiasında bulunuyor.