Duvar Arkası... Televizyon dizileri 'aşı'layacak
Aşı karşıtlığına karşı diziler devrede... TAÇ da partiler arasında... Mahkemeler için televizyon önerisi... Türkiye'de 'duble' demokrasi... CHP'li vekillerin önerge yarışı... Hepsi Duvar Arkası'nda...
AŞI KARŞITLIĞI İLE MÜCADELEDE DİZİLERDEN DESTEK GELİYOR
Dünyayı etkisi altına alan korona virüsü salgınından çıkışın en önemli anahtarı toplumun yüzde 60’dan fazlasının aşılanması. Türkiye’de aşı tedariği ile ilgili sorunlar uzun bir aranın ardından çözüldü ve kitlesel aşılama başladı. Ancak toplumdaki aşı reddi ve tereddüdünün giderilmesi için de özel çalışma yapılması gerekiyor. Sağlık Bakanlığı, Covid-19 aşılamasında “kolları sıvıyoruz” sloganıyla bir kampanya başlattı. Kampanya kapsamında hazırlanan 8 kamu spotu, televizyon kanallarında, sosyal medya mecralarında yayınlanmaya başlandı. Ancak tek başına bunun yeterli olması beklenmiyor. Bu nedenle toplumdaki etkisi dikkate alınarak televizyon yapımcılarının kapısı çalındı destek istendi. Meclis Kadına Yönelik Şiddetin Nedenleri ve Çözüm Önerilerinin Belirlenmesi Araştırma Komisyonu’nda sunum yapan Televizyon ve Sinema Filmi Yapımcıları Meslek Birliği Genel Sekreteri Burhan Gün, aşı konusunda Sağlık Bakanlığı ile görüştüklerini belirterek birçok konuda olduğu gibi bu konuda da iş birliği yaptıklarını söyledi. Gün, “Yoğun bir şekilde aşı karşıtlığı varmış. 1-2 hafta içinde 4-5 dizide bununla ilgili sahne göreceksiniz” dedi.
TÜRKİYE ALTIN ÇAĞ PARTİSİ’NE 'TAÇ' YAKIŞTI
Türkiye siyasi parti zengini. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının kayıtlarına göre 109 siyasi parti faaliyet gösteriyor. Bu tablo Meclis’e de yansımış durumda. 5 siyasi parti grubunun yanı sıra Meclis’te grubu olmayan, 1, 2 ya da 3 milletvekili ile temsil edilen 8 olmak üzere toplamda 13 siyasi parti bulunuyor. Toplumun çok farklı çevrelerini temsil eden onlarca parti olmasına karşın her ay yeni partiler de kurulmaya devam ediyor. Türkiye’nin son kurulan siyasi partisi “Türkiye Altın Çağ Partisi” oldu. Mayıs ayı sonunda kuruluşunu gerçekleştiren parti adına uygun olarak, “Altın reformlar için hazırız”, “Altın çağa götürecek projelerimiz var” sloganları ile vatandaşlara katılım çağrısı yapıyor. Partinin kısaltması da adına uygun olarak “TAÇ” olarak kayıtlara geçirilmiş durumda.
ADALET BAKANI GÜL’E ‘ADALET TV’ ÖNERİSİ
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül geçtiğimiz hafta Meclis Dijital Mecralar Komisyonu’nda bakanlığının yargı alanındaki teknolojik çalışmalarıyla ilgili milletvekillerini bilgilendirdi. Görüşmelerde CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Bakan Gül’e Adalet Bakanlığı’nın bünyesinde ‘Adalet TV’ kurmasını ve duruşmaları yayınlamasını önerdi. ABD’de benzer uygulamalar olduğunu anlatan Özkan kurulacak televizyon kanalında duruşmaların yayınlanmasının adil ve makul sürede karar verme üzerinde etkili olabileceğini ifade etti. Bakan Gül, Özkan’ın televizyon önerisine doğrudan yanıt vermedi fakat ilk derece mahkeme kararlarının tamamının erişime açılması yönünde çalışma yaptıklarını, bu kararları 84 milyonun denetimine açacaklarını söyledi.
TÜRKİYE’DE DUBLE DEMOKRASİ VAR!
Meclis Genel Kurulu’nun her oturumunda muhalefet demokrasiden insan hak ve özgürlüklerine, düşünce ve ifade özgürlüğünden işsizlik ve yoksulluğa birçok konuda yaşanan sorunları dile getiriyor. Geçtiğimiz hafta da böyle oldu. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş Türkiye’de yaşanan sorunlara değindiği bir konuşmasında partisine kapatma davası açılmak istenmesini de eleştirdi, “Türkiye'de demokrasi olursa hiç kimse Türkiye'ye karışamaz” dedi. Beştaş’ın sözlerine AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram oturduğu yerden bağırarak, “Türkiye'de 'double' demokrasi var, 'double' diye karşılık verdi.