Eczacıbaşı Yapı Gereçleri’nin sürdürülebilirlik raporu yayımlandı

Eczacıbaşı Yapı Gereçleri, 2022 yılında kullandığı elektriğin yüzde 93,4’ünü yenilenebilir kaynaklardan sağladığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - VitrA, Artema, İntema ve burgbad markalarıyla faaliyet gösteren Eczacıbaşı Yapı Gereçleri, 2022 yılında kullandığı elektriğin yüzde 93,4’ünü yenilenebilir kaynaklardan sağladığını duyurdu.

B2press'in aktardığına göre, 2021 baz yılına göre Kapsam 1 ve 2 doğrultusunda toplam karbon emisyonunu yüzde 38,5, ton ürün başına karbon emisyonlarını ise yüzde 36 oranında azalttıklarını belirten Eczacıbaşı Yapı Gereçleri CEO’su Özgen Özkan, raporda yer alan mesajında, “2030 yılı sonuna kadar Türkiye'de elektrik tüketimimizin tamamını kendi ürettiğimiz yenilenebilir enerjiden karşılamayı hedefliyoruz” dedi.

Kullanıcıların, ürünlerin çevresel etkilerinin farkında olduğunu ve şirketlerin bu konuda aldığı aksiyonları giderek daha fazla önemsediklerini, artık bunun bir rekabet avantajı haline geldiğini ifade eden Özkan, sözlerine şöyle devam etti:

“Ağırlıklı olarak suyla çalışan bir ürün yelpazesine sahibiz. Kaynakları verimli kullanarak en düşük çevresel etkiye sahip ürünler tasarlamaya ve geliştirmeye, ürünlerimizin ömrünü uzatmaya ve doğa dostu malzemelerin payını artırmaya odaklanıyoruz. Başta ortak kullanım alanları olmak üzere, hanelerde de tüketilen su ve enerji miktarını azaltmak için tasarlanmış akıllı ve yenilikçi ürünler sunuyoruz. Sürdürülebilirliği gündemimizden hiç düşürmeden, tüm insanların hijyen ve esenlik ihtiyaçlarını karşılayan ürünler geliştirmek için, inovasyon ve dijitalleşme konusundaki uzmanlığımızdan yararlanmaya devam edeceğiz."

ATIKLARIN YÜZDE 87’Sİ GERİ DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Üretimden kaynaklanan atıklarda yaklaşık yüzde 87’lik geri dönüşüm oranını yakaladıklarını belirten Özkan, 80’e yakın enerji verimliliği projesiyle 8.700 MWh karşılığında yıllık enerji kullanımının yüzde 2'si kadar ve yaklaşık 2.290 hanenin 1 yıllık elektrik tüketimine eşdeğer enerji tasarrufu sağlandığını söyledi.

“Sürdürülebilir kaynaklar, toplum ve iş dünyasının hassas dengesini korumanın öneminin farkındayız. 2022’de Eczacıbaşı Topluluğu ile birlikte çevresel, sosyal, kurumsal yönetişim alanında bir dönüşüm yolculuğuna çıktık ve sürdürülebilirlik odaklı inisiyatifleri geliştirmek için tüm departmanlarda çalışma grupları oluşturarak sürdürülebilirliği tam anlamıyla kucaklayan bir kurum kültürünü pekiştirdik” diyen Özkan, bu süreçte kuruluşun sürdürülebilirlik hedeflerini ve yol haritasını da gözden geçirerek güncellediklerini, hedeflerinin insan, ürün ve üretim olmak üzere üç ana başlıkta ele alındığını belirtti. (HABER MERKEZİ)