Eda Nur Kaplan'a cinsel saldırıda bulunduğu belirtilen 2 kişi tutuklandı

Eda Nur Kaplan'ın intihar etmeden önce cinsel saldırı suçuyla şikayet ettiği Yusuf Güzelyurt, savcının itirazıyla tutuklandı. Daha önce serbest kalan Mehmet Ardıçoğlu için de tutuklama kararı verildi.

Yusuf Güzelyurt
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'da cinsel saldırıya uğrayan, şikayetçi olduktan 1 hafta sonra intihar eden Eda Nur Kaplan'ın soruşturmasında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Yusuf Güzelyurt, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının itirazı üzerine tutuklandı. Olaydaki diğer şüpheli Mehmet Ardıçoğlu da yeniden gözaltına alındı ve tutuklanmasına karar verildi.

Hakkında yakalama kararı çıkarılan Yusuf Güzelyurt, dün gözaltına alınmış ve sulh ceza hakimliğinin kararı üzerine adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Savcılığın itirazı üzerine yeniden yakalama kararı çıkarılan Güzelyurt, sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.

Eda Nur Kaplan'ın şikayetiyle 31 Temmuz'da gözaltına alınan ve adli kontrolle serbest bırakılan diğer şüpheli Mehmet Ardıçoğlu da hakkındaki arama kararına istinaden yeniden gözaltına alındı. Kaplan'ın ifadesinde "cinsel saldırıya" uğradığı esnada otel odasında bulunduğunu belirttiği A.K. de gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesine getirilen şüpheliler, sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Ardıçoğlu, "nitelikli cinsel saldırı" suçundan tutuklanırken, A.K ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)