Edirne Belediyesi İsrail’deki belediye ile olan kardeşliği noktaladı

Edirne Belediyesi, İsrail’in Bat Yam Belediyesi arasındaki kardeş şehir ilişkisini sonlandırdı. Karar, Edirne Belediyesi Meclisi'nde oy çokluğu ile alındı.

Google Haberlere Abone ol

EDİRNE - Edirne Belediye Meclisi Ağustos Ayı Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın'ın başkanlığında gerçekleştirildi. Meclisin gündeminde görüşülen maddeler arasında İsrail’in Bat Yam Belediyesi arasında 27 Aralık 2022 tarihinde imzalanan dostluk ve iş birliği mutabakat anlaşmasının feshedilmesi de yer aldı.

Mecliste konuşan Akın, daha önce alınan meclis kararıyla Bat Yam şehrinde Edirne’den göç etmiş Yahudi komşularının gönül bağının devam ettiğini fakat İsrail’in hiçbir şekilde Filistin’e karşı uyguladığı katliamı kabul etmediklerini vurguladı.

Tüm dünyada insanların vicdanını üzen bu olay karşısında her zaman Filistinli vatandaşların yanlarında olduklarını ifade eden Akın, “Dolayısıyla bu demek değildir ki, İsrail’deki her bir İsrailli bu katliama sessiz kalıyor. Onları da görüyoruz ki dünyanın bir çok yerinde eylem yapıyorlar, alınan bu son kararlardan son derece mutsuzlar ve buna tepki gösteriyorlar. Bizler her zaman daha önce Türkiye’de ve şehrimizde yaşamış Yahudi komşularımızla gönül bağımızı devam ettireceğiz. Onların yanında olmaya onlarla iş birliği yapmaya devam edeceğiz. Bu güne kadar ilişkilerimizi durdurmuş olduğumuz herhangi bir kardeş şehri birliğimizde olmadığı için ve geçirdiğimiz bu süreçlerden dolayı şimdilik kardeş şehir ilişkimizi sonlandırıyoruz. Diğer taraftan Bat Yam şehrinde yaşayan komşularımızla gönül bağımızı devam ettireceğiz. Onlar her zaman bizim komşumuz olmaya devam edecekler. Edirne Belediyesi olarak bu anlamda şu yaşanan ortamda bu kardeş şehri ilişkimizi artık sonlandırıyoruz. Bu konuyu da meclisteki oy çokluğu ile kabul edilmiştir” dedi.