Edirne Valisi Canalp’ten ‘2 ay süreyle hayırsız evlat olun’ çağrısı

Covid-19 haritasında kırmızı kodlu illerden olan Edirne'de Vali Ekrem Canalp “Kültürümüzde anne babasını ziyaret eden evlat hayırlı evlattır. Evlatlar anne babasını istirham ediyorum 2 ay süreyle hayırsız evlat olsunlar da anne babalarını dahi ziyaret etmesinler" diyerek çağrıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

Tamer Yavuz

EDİRNE - Çok yüksek riskli iller arasında yer alan Edirne'de Vali Ekrem Canalp aile ziyaretleri ve komşuluk ilişkileri konusunda uyarıda bulundu.

Edirne İl Pandemi Kurulu toplanarak kentte alınacak ve alınması gerek tedbirleri görüştü. Toplantı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunanVali Canalp uygulanacak tedbirlerde en önemlilerden birinin sosyal izolasyon olduğunu söyledi. Canalp, herkesin iki ay süreyle komşuluk ilişkileri, kardeşlik ilişkilerini ve hatta anne baba ziyaretlerini yapmama konusunda uyardı. Canalp “Kültürümüzde anne babasını ziyaret eden evlat hayırlı evlattır. Evlatlar anne babasını istirham ediyorum 2 ay süreyle hayırsız evlat olsunlar da anne babalarını dahi ziyaret etmesinler. Kardeşler birbirlerini 2 ay süreyle ziyaret etmesinler komşularımızı 2 ay süreyle hiçbir şekilde ziyaret etmeyelim. Eğer komşunuz bize ziyaret talebinde buluyorsa onu da kabul etmeyelim.” İfadelerini kullandı.

Canalp, filyasyon çalışmalarında vaka kaynağına ilişkin olarak ortaya çıkan tablonun binaların dışındaki kaynaklardan çok daha önemlisi bina içi sebeplerden kaynaklanan virüsün yayılma durumu söz konusu olduğunu vurguladı.

'PANDEMİNİN TÜRKİYE’DE İLK BAŞLADIĞI GÜNLERDEYİZ'

Pandeminin Türkiye’de ilk başladığı günlerde gibi bir seyir izlediğini söyleyen Vali Canalp “Ancak şu anda toplam vaka sayısının az olduğu bir il olmak aynı zamanda çok belirgin bir dezavantajı da beraberinde getirmektedir. Bu da nedir, bu dezavantaj da toplum bağışıklığının da nispeten düşük olmasıdır. Bu da virüsün yayılma hızı açısından virüs açısından avantajlı bir konumda ve bizim açımızdan da dezavantajlı bir konuma getirmektedir" diye konuştu.

Varyant virüsle mücadele edildiğini de dile getiren Canalp, “Geçen yıl yoğun bir çaba ile Türkiye’nin en az vakası il olmayı başarabildiysek, bu yıl da dezavantajımıza rağmen çabamızı ve gayretimizi ileri noktalara getirmek suretiyle yine aynı konumlara gelmemiz gerekir. Herkesin çabasını ve gayretini artırmasına ihtiyaç var" dedi.

 
Etiketler edirne covid-19 pandemi