Edirne'de çöp konteynerleri bir gecede çalındı

Edirne merkezde bulunan çöp konteynerlerinin büyük çoğunluğu çalındı. Yeni konteynerler de çalınınca belediye savcılığa suç duyurusunda bulundu.

MOBESE kayıtları incelenerek, konteyner kapaklarının bir bölümü bulundu.
Google Haberlere Abone ol

Tamer Yavuz
EDİRNE - Edirne'de bazı mahallelerden çöp konteyneri talebi gelince, Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü inceleme başlattı. Yapılan araştırmada, belirtilen yerlerde daha önce konteyner bulunduğu ancak yerlerinde olmadığı tespit edildi.

Bunun üzerine yapılan araştırmada, galvaniz malzemeden üretilen 345 konteynerin kapaklarının, 78 konteynerin de tamamının yerlerinde olmadığı belirlendi. Ekipler buralara yeni konteynerler koydu. Ancak bir süre sonra konteynerlerde tekrar eksilmeler başlayınca, bunların çalındığı ortaya çıktı.

MOBESELER İNCELENDİ

Edirne Belediyesi bunun üzerine Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Edirne Emniyet Müdürlüğü, belediyeden bilgi alarak eksiklik görülen yerlere yakın MOBESE kameralarını incelemeye başladı.

Bu arada ilk etapta yapılan araştırmalarda bazı yerlerde çöp konteynerlerinin kapaklarının bulunduğu da belirlendi ve bunlar Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne teslim edildi.