Edremit’te kadın cinayeti: ‘Tehdit ediliyorum’ diyordu

Edremit’te üç gün önce Almanya uyruklu Gisela Uysal, Süleyman Karaaslan tarafından öldürüldü. Uysal’ın yakın çevresine tehdit edildiğini dile getirdiği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

Seçkin Sağlam

DUVAR - Gisela Uysal, 9 Aralık’ta evinin önünde Süleyman Karaaslan tarafından ateşli silahla öldürüldü. Karaaslan daha sonra evine gidip aynı silahla intihar etti.

Uysal’ın, öldürülmeden önce yakın çevresine tehdit aldığını ve bu nedenle huzursuz olduğunu söylediği ortaya çıktı.

YILLAR ÖNCE AKÇAY’A YERLEŞTİ

9 Aralık’ta öldürülen Uysal’ın cenazesi, Edremit Kadıköy Mezarlığı’na defnedildi. Yakın çevresinden alınan bilgilere göre Uysal, yaklaşık 20 yıl önce Edremit’in Akçay Mahallesi’ne yerleşti. Birkaç yıl önce eşini kanserden kaybeden Uysal, yürüyüş gruplarına katılmaya başladı. Burada Süleyman Karaaslan ile tanıştı. Emekli cezaevi müdürü olan Karaaslan ile arkadaşlık eden Uysal, arkadaşlarına tehdit edildiğini ve huzursuz olduğunu aktardı.

‘KÖRFEZ’DE BU KAÇINCI CİNAYET?’

Uysal’ın öldürülmesinin ardından Körfez Bağımsız Kadın Dayanışması, bir açıklama yaparak Körfez’de son beş yıl içinde 11 kadının yakın çevresindeki erkekler tarafından öldürüldüğünü hatırlattı. Dayanışmada yapılan açıklamada, “Balıkesir İli, Edremit İlçesi Akçay’da Gisela Uysal adlı Alman bir kadın arkadaşımızın öldürüldüğünü öğrenmenin öfkesi içindeyiz. Körfez’de bu kaçıncı cinayet? Önlem almak için daha kaç kadının öldürülmesini bekliyorsunuz?” denildi.

Cinayetten önce Uysal’ın tehdit edildiğine ve hayatından endişe ettiğine dair başvuru yaptığı, kendisiyle ilgili koruma kararı alındığı ileri sürüldü. Bu iddiaları da gündeme getiren Dayanışma, yetkili kurumlardan bir açıklama beklediklerini ifade ederek “Gisela tehdit alıyor muydu? Bu tehdidi kolluğa bildirmiş miydi? Gisela’nın koruma kararı var mıydı? Karar var ise Gisela’nın korunması için önlem alındı mı?” diye sordu.