Efes'e öğrenci dostu kafe açılacak

Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksekokulu’nun yanında yer alan park alanı öğrenci dostu 'Efes Kantin'e dönüşecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, 14 Mayıs Mahallesi'nde bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksekokulu’nun yanında yer alan park alanını 'Öğrenci Dostu' kafeye dönüştürecek.

Gençlerin sosyal yaşantısına katkı sağlamak, genç öğrencilere dinlenme ve sosyal etkileşim imkanları sunmak amacıyla yapılması düşünülen Efes Kantin'in kısa sürede tamamlanarak şubat ayı sonunda hizmete başlayacağını söyleyen Sengel, mini kafenin yapılacağı alana giderek öğrencilerin de fikirlerini aldı.

'ÖĞRENCİ DOSTU OLACAK'

Üniversitede öğrenim gören öğrencilerin kısa süreli oturup çay kahve içecek bir alanın olmadığını ve aynı zamanda fotokopi ihtiyaçları için öğrencilerin genelde şehir merkezine gitmek zorunda kaldıklarını belirten Sengel, “Öğrencilerimiz daha rahat etsin ve aynı zamanda sosyalleşebilsinler diye minik bir kafeterya yapacağız bu alana. Hem fotokopilerini çektirebilecekler hem çay-kahve içerken atıştırmalık yiyecekleri de bulabilecekleri bir yer olacak. Bu arada gençlerin söylediği gibi tabi ki, öğrenci dostu olacak” dedi.

Belediyenin kendi kaynakları ile konteyner tarzında yapılacak olan kafenin çatısı seyir terası olarak da kullanılabilecek.