Ege Denizi'nde üst üste deprem

Ege Denizi'ndeki Midilli Adası'nda saat 04.52'de 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Aynı bölgede saat 9.39'da 4,8 büyüklüğünde ikinci bir sarsıntı

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ege Denizi'nde Yunanistan'ın Midilli Adası'nda meydana gelen depremler, Çanakkale ve Balıkesir kıyılarında da hissedildi.

Midilli Adası'nda saat 04.52'de 5 büyüklüğündeki sarsıntının ardından 3,9 ila 4,8 büyüklüklerinde 3 deprem daha oldu.

Özellikle saat 09.39'da yaşanan 4,8'lik deprem sırasında Çanakkale'nin Ayvacık, Balıkesir'in Ayvalık, Gömeç, Edremit ve Burhaniye ilçelerindeki bazı binalar hafif sallandı.

Söz konusu yerleşim bölgelerinde ekiplerin incelemeleri sonucu depremlerin herhangi bir olumsuzluğa yol açmadığı öğrenildi.

Çanakkale'de de hissedilen 5 büyüklüğündeki depremle ilgili valilikten yapılan açıklamada ilk bilgilere göre herhangi bir olumsuzluk olmadığı bildirildi.

Depremin ardından Çanakkale Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Bugün 04:52’de Ege Denizi, Midilli Adası merkezli olarak meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem ile ilgili alınan ilk bilgilere göre ilimizde herhangi bir olumsuz durum olmamıştır” ifadelerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)

 

Etiketler deprem ege