Ege Üniversitesi Hastanesi'nde kreş kapatılmadı ama özelleştirme kapıda

Ege Üniversitesi Hastanesinde sağlık emekçilerinin mücadelesi sonucu yönetim kreşi kapatma kararından geri adım. Kreşin özelleştirileceği kaygısı hakim.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ege Üniversitesinde tasarruf adı altında kurum kreşinin kapatılma kararı hastanede örgütlü sendikaların ortak mücadelesi sonucu geri çekildi. Geçtiğimiz hafta Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan imzasıyla yapılan resmi açıklamada üniversitenin Spor Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sosyal Tesisler Şube Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyet gösteren anaokulu ve kreş işletmesinin rektörlüğün İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığına devredildiği kaydedildi. Üniversite, kreşin personele hizmet vermeye devam edeceğini, ücret politikasının değişmeyeceğini duyurdu. Ancak iddiaya göre Bahçeşehir eski kolej müdürünün kreş müdürü olarak atanması, ücretlerin 15 bin liraya yükseltilmesi ve hastane çalışanları dışına da kreş hizmeti verileceği söylentileri kreşin dolaylı yoldan özelleştirilme adımı olarak değerlendirilerek tepki çekti.

'TAŞERONA DEVREDİL KİRALAYABİLİRLER'

Evrensel'den Nuray Öztürk'e konuşan SES İş Yeri Temsilcisi Selin Akgöl, “Evet bir geri adım atma durumu söz konusu fakat bu durum bizim talebimizi tamamen elde ettiğimiz anlamına gelmiyor. Bizler 7/24 ücretsiz, açık, nitelikli kreşler istiyoruz” dedi.

Bir buçuk ayı aşkın süredir mücadele verdiklerini dile getiren Akgöl, “Rektörlük önüne yaptığımız yürüyüş sonrası kreşin üniversite bünyesinde kaldığını gösteren bir yazıyla bilgi verildi. Buna göre kreş Rektörlüğün mali işlerine devredildi yani kreş üniversite bünyesinde kaldı fakat taşerona devredip kiralama yoluna gitmeleri söz konusu olabilir. Yazı içinde ücretin aynı kalacağı ifade ediliyordu, yeni atanan kreş müdüründen alınan bilgiye göre ücretlere yüzde 100 zam yapılmış. Bu demek oluyor ki üniversite bizi yanlış bilgilendirdi. Ancak bizler mücadelemizle nasıl ki kapatılma kararını geri aldırdıysak,  bu kandırmacanın da dolaylı yoldan özelleştirmenin de karşısında duracağız” diye konuştu.

'AÇIKLAMA YAPILMIYOR'

Sağlık İş Ege Üniversitesi İş Yeri Temsilcisi Dilek Savran ise rektörlükten yapılan resmi açıklama sonrası çeşitli spekülasyonlar olduğunu dile getirerek, “Kapatılma kararından vazgeçilmesi bizim için bir kazanım. Ancak taşerona devredildiği, işletmesinin kiralandığı yönünde çeşitli spekülasyonlar var. Bu konuda hiçbir açıklama yapılmıyor. Sonuç olarak umuyoruz bu kararın altından bir çapanoğlu çıkmaz. Çıkarsa da mücadele etmeye devam edeceğiz. Hakkımızdan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

 

(ALINTI)