EİB Moda Tasarım Yarışması Finali 29 Mayıs'ta

EİB Moda Tasarım Yarışması'nda finale kalan 10 tasarımcının yarışacağı final, 29 Mayıs'ta Tarihi Havagazı'nda düzenlenecek.

Fotoğraf: EİB
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen EİB Moda Tasarım Yarışması’nın 18. finali 29 Mayıs Çarşamba günü düzenlenecek. 

Hazırgiyim sektörüne tasarımcı kazandırmak amacıyla düzenlenen yarışmanın finali, Tarihi Havagazı'nda yapılacak.

Teması "Analog" olarak belirlenen bu yılki yarışmada finale kalan Aslı Özer, Buse Ünal, Elif Demirbilek, Haldun Aybers Sümerman, Kübra Tüysüz, Mustafa Sıtkı Asmaoğlu, Nilgün Demirhan, Ömer Baycan, Sevgi Yılmaz ve Zeynep Karlıdağ teknolojinin kısıtlamalarından kurtulmaya ve geleneksel tasarım yöntemlerine geri dönerek tasarımlar yapacak. 

Yarışmaya ilişkin konuşan Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, şu ifadeleri kullandı:

"Özgün, yenilikçi ve yaratıcı tasarımlarla gençlerimizi küresel arenada tanıtmak için yıllardır çaba sarf ediyoruz. Yarışmamıza katılan başarılı tasarımcılar, uluslararası moda okullarında aldıkları eğitimlerle sektörümüze önemli katkılarda bulunuyorlar. Şimdiye kadar yarışmamızda dereceye giren 20'den fazla tasarımcı, Bakanlığımızın destekleriyle dünya çapında tanınmış moda okullarında yüksek lisans eğitimi alma fırsatı elde ettiler. Bu başarılar, gençlerimiz ve Türk Moda Endüstrisi için önemli bir ilerleme kaydediyor." 

EHKİB Sosyal Organizasyonlar ve Yarışma Komitesi Başkanı Tuğba Hazar ise bu yılki yarışmanın sezondan bağımsız erkek ve kadın koleksiyonlar üzerine olduğunu belirterek, "Yarışmaya olan ilgi oldukça yoğun oldu ve 230 başvuru aldık. Bu yıl 18'incisini düzenlediğimiz yarışmamızda, motivasyonu yüksek bir katılımcı kitlesiyle karşılaştık. Temamız olan 'Analog', tasarımlarda hızlı dijital dünyadan bir kopuşu ve analog yöntemlerin estetiğini vurgulayarak tasarımın içindeki sanatı keşfetmeyi amaçladık. İlk 10'u belirlemek gerçekten zor oldu ve jürimiz titizlikle değerlendirme yaptı. Ekonomimize değer katan ve geleceği düşünen tasarımcıların önemini vurgulamak istiyoruz. 29 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleşecek final defilesinde, 10 finalistimiz şampiyonluk için yarışacak" dedi.