Ekmen’den Bakan Ersoy’a: Gelin Mersin turizmini hep beraber ayağa kaldıralım

DEVA Partisi Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a Mersin turizmini hep beraber ayağa kaldırmak için çağrıda bulundu

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Mersin’in turizm potansiyelini, ihmalleri ve yapılması gerekenleri gündeme getirdi. Ekmen, başta Kültür ve Turizm Bakanı olmak üzere milletvekillerine, yerel ve bürokratik yöneticilere seslenerek Mersin turizmini hep beraber ayağa kaldırmak için çağrıda bulundu.

Milletvekili Ekmen, Mersin’in turistik potansiyelini şöyle özetledi:

"Daha önce birçok kere ifade ettiğimiz gibi Mersin birçok özelliğiyle sıra dışı bir şehirdir. Farklı dinler, etnisiteler ve antik mirası açısından bir inanç ve kültür şehridir. 321 kilometrelik sahilleri ile Türkiye’nin en uzun sahil şeridine sahiptir. Yörük kültürü Türkiye'de çok az yerde deneyimlenebilecek özel bir dokuya sahiptir ve Yörük kültürü ile birlikte yayla turizmi eşsiz bir fırsat sunmaktadır.

Gastronomi turizmi ile Mersin'in Tarsus’undan başlayarak Mut, Anamur’a kadar birçok ilçesinde çok özel lezzetleri tatma imkanına sahip olabilirsiniz ve doğasıyla, coğrafyasıyla birçok adrenalin sporuna ev sahipliği yapmaya uygun bir şehirdir. Aynı şekilde nüfusu, iş gücü ve potansiyeliyle de Mersin tek kelimeyle Akdeniz’in incisi kabul edilecek bir şehirdir."

'MERSİN’İN TURİZMİ HAKKETTİĞİ YERDE DEĞİL'

Ekmen, "Mersin Limanı, sahilleri, yaylaları, zengin mutfağı, aktiviteleri, iş gücü potansiyeli, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle sadece Akdeniz'in incisi değil, aynı zamanda ülkemizin müstesna şehirlerinden biridir. Ancak birçok alanda ihmal edilmiş olan Mersin turizm alanında da hak ettiği yerde değildir" dedi.

Yanı başındaki Antalya turizm potansiyeli itibariyle doyum noktasına gelmiş olmasına rağmen Mersin potansiyel açısından oldukça bakir bir şehirdir diyen Ekmen, "Bugün itibarıyla Mersinimiz’de ne plaj turizmi ne yayla turizmi ne inanç ve kültür turizminde Türkiye çapında emsallerine göre hak ettiği yerde bir hareketlilik görmek mümkün değildir" dedi.

'SAYIN ERSOY'U MERSİN’E DAVET EDİYORUZ'

"Bugün basın toplantısı aracılığıyla Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy'a daha önce ifade ettiğim bir daveti tekrarlamak istiyorum" diyen Ekmen, “Sayın Ersoy, sizi Mersin’e davet ediyoruz. Mersinimiz’e buyurun. Valimiz Sn. Ali Hamza Pehlivan, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Vahap Seçer, 13 Milletvekilimiz, 13 İlçe Belediye Başkanımız ve sayısız turizm paydaşımızla birlikte Mersin Ticaret Odası'nın ev sahipliğinde bir gün bile olsa birlikte bir çalıştay yapalım ve bir yerden başlayarak Mersin Turizm Master Plan’ını güncelleyerek hızlıca pratiğe dökecek adımlar atalım" dedi.

Ekmen, çağrısında "Turizm Geliştirme Fonu videolar hazırlasın, Türk Hava Yolları bu açığını gidersin, Mersin'e ayrılan ödenekler arttırılsın, Kültür Yolu Festival Programı'na Mersin’in en azından 2025 için dahil edileceği ilan edilsin ve bütün bunların yanında Mersinliyi, Mersin’de buluşturan fuar değil, Türkiye'yi ve dünyayı Mersin’de buluşturan büyük fuarlara imza atalım" dedi.