İkinci el otomobil satışına yakın takip

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın hazırladığı yönetmelik yürürlüğe girdiğinde ikinci el otomobil satışlarına sınırlama getirilecek. Sadece yetki belgesi olanlar otomobil satabilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, ikinci el otomobil satışlarını yakın takibe alıyor. Yetki belgesine sahip şirketler dışında kimse ikinci el araç alım-satımı yapamayacak. Bakanlık bu uygulamayla her yıl satılan ortalama 3 milyon araçtan daha fazla vergi almayı planlıyor.

Hürriyet'e yer alan habere göre Gümrük Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik Taslağı’nda sona gelindi. Yönetmilik son şekli verilince kısa süre içersinde yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderilecek.

ÜÇTEN FAZLA ARAÇ SATMAK YASAK

Yönetmelikte yer alacak bazı vatandaşları yakından ilgilendiren düzenlemeler şöyle:

-Bakanlık veya galerici odaları tarafından verilecek yetki belgesine sahip şirketler dışında kimse ikinci el araç alım-satımı yapamayacak. Bu işle uğraşmayan vatandaşlar bir yılda üçten fazla ikinci el araç satışı yapamayacak.

-İkinci el taşıt ticareti yapmayan esnaf ve sanatkarlar ile tacir olmayan özel hukuk tüzel kişilerinin de bir yıl içinde 3’ten fazla ikinci el taşıt satışı yapabilmeleri, bu taşıtların en az 3 yıldır kendileri adına tescilli olması şartına bağlanıyor.

Yönetmelik bu düzenlemelerle "ikinci el taşıt ticaretindeki kayıt dışı faaliyetler ile vergi kayıplarının önüne geçmeyi ve yetki belgesi olmadan alım- satım yapan 'merdiven altı' galerileri ortadan kaldırmayı planlıyor. (HABER MERKEZİ)