İnternetten siparişte gümrük muafiyeti 30 euroya düşürüldü

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, yurt dışından e-ticaret yoluyla getirilen ürün 75 Euro’dan ucuzsa vergi almıyordu. Yerli siteler istedi, bakanlık uygulamayı kaldırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- 'Türkiye E-Ticaret Meclisi'nde konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yurt dışından e-ticaret kanalıyla yapılan alışverişlerde 75 euro olan gümrük vergisi sınırının 30 euroya indirileceğini açıkladı.

Yurt dışından 75 euroya kadar yapılan siparişlerin Türkiye'ye gümrüksüz girebildiğini hatırlatan Tüfenkci, bunun haksız rekabete yol açabildiğini öne sürerek şöyle konuştu:

"İnceledik. Bizim e-ticaret firmaları yurt dışına mal gönderdiğinde gümrüklerde karşılaştığı oranlarla, bizim yurt dışından e-ticaret yoluyla ithal edilen ürünlere ve siparişlere gümrük muafiyet oranlarımızın çok yüksek olduğunu gördüm. Geçtiğimiz günlerde bunun önerisini Bakanlar Kuruluna götürdük, bunu 30 euroya düşürdük. Avrupa bunun 22,5 euro olarak uyguluyor. Çünkü bunun başka etkileri de var. Bakanlar Kurulunda imzadan çıktı, inşallah önümüzdeki birkaç gün içerisinde de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girer." (HABER MERKEZİ)