İşe alım listesi Erdoğan’ın önünde

Çalışma hayatını ilgilendiren istihdam projesinin çalışmaları sürüyor. Bakanlar Kurulu toplantısında gündeme gelen istihdam rakamlarını toplama çalışmaları başladı. Bu veriler, Erdoğan'ın görmesi açısından da ilk veriler olacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a istihdam artırma konusunda söz veren patronların son dönemde ne kadar işçi aldığı liste halinde Erdoğan'ın önüne gidecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ise çalışmalarına hız verdi. Bakanlık işsizlik sayılarını topluyor.

Hürriyet Gazetesi’nden Nuray Babacan’ın haberine göre, ‘en az bir yeni çalışan almak’ olarak özetlenen istihdam teşvik paketini bizzat takip edeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a gidecek istihdam rakamlarının ilk sonuçlarının yarın açıklanması bekleniyor. Elde edilen bilgilere göre şubat ayının ilk yirmi gününde istihdamda 103 bin kişilik bir fark yaratıldığı öğrenildi. Bu rakamın ay sonuna kadar 150 bini bulacağı tahmin ediliyor.

Milliyet Gazetesi’nden Abdullah Karakuş ise bugünkü yazısında istihdamın bakanlık tarafından sıkı takip edildiğini iddia etti. Karakuş’un yazısına göre bakanlıkta illerdeki İŞ-KUR ve SGK temsilcileriyle video konferans yapılarak rapor alınıyor.