İddia: NTV haber merkezi Al Jazeera olacak!

Doğuş Medya Grubu'na ait televizyon kanallarının Digiturk'u de satın alan BeIN Group'a satılacağı iddialarına bir yenisi eklendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ferit Şahenk'e ait Doğuş Medya Grubu bünyesindeki bütün televizyon kanallarının Katarlı BeIN Group'a satılacağı ve haber merkezlerinin Al Jazeera Turk ekibine verileceği iddia edildi. Medyafaresi'nde yayınlanan kulis habere göre, satışı konusundaki tek engel hisse yapısı konusunda anlaşma sağlanamamış olması.

İlk kez gündeme geldiği Şubat ayında Doğuş hem de beIN tarafından yalanlanan satış iddiası ile yeni haberde bu kez satış için konuşulduğu belirtilen rakamlar da yer aldı. İddiaya göre, Star TV, NTV, NTV Spor, Puhu TV gibi kanallar 800 milyon dolar karşılığı Katarlı beIN Group'a satılacak ancak Ferit Şahenk de bu satış çerçevesinde BeIN Group'un Yüzde 30'luk hissesine sahip olacak.

HABER MERKEZLERİ EL JAZEERA TÜRK EKİBİNE

Haberde yer alan iddiaya göre BeIN Group, NTV ve Star TV'nin haber merkezini yıllardır sadece internet haber sitesiyle faaliyetine devam eden Al Jazeera Turk ekibine teslim edecek. Katarlı Al Jazeera Turk CINE5 TV'nin de sahibi ancak, kurulmak istenen Al Jazeera Turk kanalına hükümetten onay çıkmamıştı. Satış planındaki NTV'nin durumuyla ilgili belirsizlik ise sürüyor. Ferit Şahenk'in NTV'nin tamamını satmak istemediği bu nedenle satışın henüz imza aşamasına gelmediği belirtiliyor.

DAHA ÖNCE YALANLANMIŞTI...

İlk kez Şubat ayında ortaya atılan Doğuş Grubu-BeIN Group anlaşması haberlerine iki taraftan da yalanlama gelmişti. Doğuş Grubu’ndan yapılan açıklamada, "Televizyon, radyo, internet ve dergicilik alanında yıllardır başarıyla sürdürdüğü dinamik yayıncılık anlayışı ve lider markalarıyla ülkemizin önemli değerlerinden olan Yayın Grubu'muzun tamamına veya herhangi bir markasına ilişkin olarak iddia edildiği gibi beIN ile bir anlaşma bulunmamaktadır" denilmişti...

BeIN Group'un açıklamasında ise "Mevcut durumda; söz konusu söylentilerde ifade edildiği gibi bir anlaşma planımız bulunmamaktadır" denilmişti. Bu da satışın konuşulduğu ancak henüz anlaşma sağlanamadığı şeklinde yorumlanmıştı...