Dolar liraya karşı yükselişini sürdürüyor

TL, döviz karşısında kan kaybetmeye devam etti. Avrupa Parlamentosu'nun, "Türkiye ile müzakereler askıya alınsın" şeklindeki tavsiye kararının ardından dolar 3.6362 liradan işlem gördü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mayıs ayından bu yana 3.50 seviyelerinden işlem gören dolar son iki günde lira karşısında hızlı yükselişini sürdürdü. Dolar saat 13.30 itibariyle 3.6362 liraya yükselirken, Euro ise 4.1356 liradan işlem görüyor. Euro böylece ocak ayından bu yana en yüksek seviyeye yükselmiş oldu.

Altın piyasası da günü hareketli geçiriyor. Haftaya 226 lira satış fiyatıyla başlayan çeyrek altın 235 liraya, tam altın ise 937 liraya yükseldi.

Altının ons fiyatı 1224 dolardan işlem görüyor.

TL'DEN ÇIKIŞ 

Bloomberg HT'ye açıklamalarda bulunan Gedik Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Can Pamir, dolardaki yükselişin sürpriz olmadığını, TL'nin değer kazanmasının beklenmemesi gerektiğini söyledi.

Yükselişte yurtdışı etkisi olduğunu belirten Pamir "Bilanço döneminin bitmesi sonucunda kurlar üstündeki baskının biraz kalkmış olmasının da sonuçlarını görüyoruz. TL varlıklara yapılan yatırımların tarihi yüksek noktalara gelmiş olduğunun konuşulmasının da etkili olduğunu düşünüyorum. Yabancı tarafında yavaş yavaş TL varlıklardan çıkış söz konusu. Borsada güzel yerlere geldik, bu durum yatırımcıyı sevindirdi ama faiz tarafına baktığımızda buna paralel bir gerileme görmedik. Bunlara bakınca para girişinin yaygın şekilde olmadığı sonucuna geliyoruz" diye konuştu.

Pamir kurda bundan sonrasına yönelik olarak ise "Doların artması bana sürpriz gelmiyor, tahminim bu trend biraz daha sürecek gibi duruyor çünkü bunu tersine çevirecek herhangi bir hikaye veya gelişme söz konusu değil. Bu şekilde biraz devam edebilir" diye konuştu.

Etiketler Dolar döviz