Grev İzmir sularında

Greve çıkan İZDENİZ çalışanları görüşme sürecini ve taleplerini anlattı. Gişe çalışanı Ali Ekber, "Bu 6 aylık süreçte belediyenin kara personeline verdiği zam yüzde 9.5, gemi adamına verdiği zam ise yüzde sıfır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi İZDENİZ ile Türkiye Denizciler Sendikası (TDS) arasında geçen görüşmelerden sonuç çıkmaması üzerine dün sabah itibariyle yolcu vapurları ve araba vapurlarında başlayan grev devam ediyor.

Sendika ve kurum arasında, Ocak ayından bu yana süren görüşmelerden sonuç alınamayınca İZDENİZ çalışanları dün sabah saat 06.00'dan itibaren yolcu vapurları ve araba vapuru seferlerini durdurdu.

izdeniz-grev-2

'İZMİRLİ ÜZÜLMESİN'

Türkiye Denizciler Sendikası Şehir Hatları Şubesi Mali Sekreteri Selim Çilli ve gişe personeli Ali Ekber 250 işçinin katıldığı grev anlattı.

Ali Ekber Selim Çilli

2017 Ocak ayından bu yana toplu sözleşme sürecini yürüttüklerini ifade eden Türkiye Denizciler Sendikası Şehir Hatları Şubesi Mali Sekreteri Selim Çilli, ''Biz bu grevi yapmak zorundayız. Bugün bu grevi başlatmamış olsaydık yetki belgemiz düşecekti ve toplu sözleşme yapamayacaktık. Uzlaşıcı tavrımızla son güne kadar bekledik. Kaldı ki Türkiye Denizcilik Sendikası'nın 66 yıllık bir tarihi var. Bu bizim sendikamızın 66 yılda ilk grevi. Ne yazık ki bunu da bir sosyal demokrat belediye başardı ve bu da bizi ayrıca üzüyor. Eşitlikten bahsediyoruz, adaletten bahsediyoruz. Ankara'dan İstanbul'a yürüyoruz adalet için. Hani adalet nerede? Bir tarafta hukuk, adalet derken kendi çalışanına gelince adalet yok. Adalet istiyorsak herkes için istememiz lazım'' dedi.

Kimseyi mağdur etmek istemediklerini belirten Çilli, "İzmir halkını üzmek isteseydik bu grevi bayramda da yapabilirdik. Ama bunu yapmadık. Toplu sözleşmenin son gününe kadar bekledik. Bu süreçte İzmir halkının yanımızda olmasını, mücadelemizde bizlere destek vermesini bekliyoruz" diye konuştu.

Selim Çilli Ali Ekber

'GREVİMİZ SÜRESİZ'

Konak Vapur İskelesi'nde gişe personeli olarak görev yapan Ali Ekber ise şunları söyledi: ''Bu 6 aylık süreçte belediyenin kara personeline verdiği zam yüzde 9.5, gemi adamına verdiği zam ise yüzde sıfır. Bu adaletsiz bir durum. Uzlaşma için yeterince bekledik ama belediyenin bize olumlu bir yaklaşımı olmadı. Biz öyle büyük zamlar falan istemiyoruz. İstediğimiz oranlar gayet makul. Grevimiz süresiz ve haklarımızı alana kadar da devam edecek." (DUVAR)