Ekonomide Babacan ekolüne devam

Kabine değişikliğinin en büyük sürprizlerinden biri Mehmet Şimşek oldu. Nurettin Canikli'nin Savunma Bakanlığı'na kaydırılmasıyla ekonomi yönetiminden sorumlu tek bakan haline gelen Şimşek'in, Ali Babacan ekolünü sürdüreceği belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Son dönemde 'trol' olarak adlandırılan kesimin hedefi olan bakanlardan Mehmet Şimşek'in yeni kabinede ekonominin tek patronu haline gelmesi sürpriz bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan yeni kabinede Mehmet Şimşek'in ekonomiden sorumlu tek başbakan yardımcısı olarak koordinasyonu elinde toplaması bekleniyor. Şimşek’le beraber ekonomi kurumlarının sorumluluğunu üstlenen Nurettin Canikli ise Savunma Bakanlığı’na kaydırıldı.

Piyasaların sıcak baktığı bir isim olan ve eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ekolünü sürdüren Mehmet Şimşek’in, bugüne kadar sorumlu olduğu kurumların; yine kendisine bağlanması bekleniyor.

Hürriyet'ten Hacer Boyacıoğlu'nun haberine göre, Canikli’ye bağlı olan “Sermaye Piyasası Kurumu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun Şimşek’le mi ilişkilendirileceği, yoksa yeni başbakan yardımcılarından birinin sorumluluğuna mı verileceği” ise görev dağılım listesinin Resmi Gazete’de yayınlanması ile netleşecek. Ancak her durumda başbakan yardımcılıklarına getirilen diğer isimlerin ekonomiyle ilgili tecrübelerinin sınırlı olması nedeniyle, Şimşek’in bundan sonraki dönemde belirleyici isim olacağı ifade ediliyor.