'Hindistan ve Çin'den turist getirmeye çalışıyoruz'

Prontotour YKB Ali Onaran, 2017 turizmini değerlendirdi: Fiyatlar geride, turist yok!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tur şirketi olan Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, 2015 yılından bu yana düşüşte olan turizm sektörünü değerlendirdi. Son yılalrda fiyatların geriye gittiğini söyleyen Onaran, “Fiyatlar neredeyse 10 yıldan daha fazla geriye gitti. Avrupalı artık ben Türkiye’ye gelmem diyor. Politik söylemleri değiştirmemiz gerekiyor” dedi.

Cumhuriyet'ten Şehriban Kıraç'a konuşan, Onaran turizm sektörünün içinde bulunduğu durumu değerlendirdi. Onarın 2017 turizmini söyle değerlendirdi; "İki ay otelleri doldurarak 12 ay ayakta kalmak çok zor. İki ay çalışacağım ama 12 boyunca giderlerimi karşılayacağım. Geçmişte Türkiye’de 6 ayı 9 aya çıkarmıştık. Kışın yurt dışından futbol kulüpleri alternatif turizm imkânlarımız vardı. Ege’de bile kışın hafta sonları küçük tesisler doluydu. Sonuçta turizm bu noktalara kolay getirilmedi. Fiyatlar neredeyse 10 yıldan daha fazla geriye gitti. Bu İstanbul için de Antalya için de geçerli"

'RUSYA ÖRNEĞİNDE BUNU GÖRDÜK'

Avrupa'nın Türkiye'ye gelmek istemediğini belirten Onaran "Biz şu anda Hindistan ve Çin’den turist getirmek için çaba sarf ediyoruz. Doğru ama şunu unutmayalım; Hindistan'dan getirdiklerimizin sayısını 2 katına çıkardığımızda + 100 bin kişi gelecek. Ama Almanya’da yüzde 10 daha artırdığımızda yarım milyon daha turist getirmiş olacağız. Batı bizim için büyük potansiyeldir. Türkiye’ye gelen turistin yarıdan fazlası Avrupa’dan geliyor. Tek bir yerden gelen turiste bel bağlamak da tehlikeli. Rusya örneğinde bunu gördük" değerlendirmesinde bulundu.

Etiketler çin turist Hindistan