Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gedikli: Varlık Fonu'nda istediğimiz sonucu alamadık

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gedikli "Varlık Fonu'nda istediğimiz sonucu alamadık" yorumunda bulundu. Erdoğan "Varlık Fonu'nda arzulanan bir sürecin olmadığını" yorumunda bulunmuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Varlık Fonu'nda hedeflenen, arzulanan bir süreç olmadı" sözlerini değerlendirdi. Gedikli "Varlık Fonu'nu kurmak için geciktik. Yeni bir yaklaşım olduğu için istediğimiz sonuç henüz ortaya çıkmadı" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 8 Eylül’de Kazakistan'a hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında Türkiye Varlık Fonu Başkanı Mehmet Bostan'ın görevden alınmasına ilişkin soru üzerine, Varlık Fonu'nda hedeflenen, arzulanan bir sürecin olmadığını söylemişti.

Türkiye Varlık Fonu'nun, Başbakan Binali Yıldırım'a bağlı olduğunu, Cumhurbaşkanı olarak kendisiyle bir bağlantısı olmadığını söyleyen Erdoğan, "Ama biz Sayın Başbakan ile de istişarelerimizi yaparak bu konuda kararımızı alırız. Sayın Başbakan da ben de bu gelişmeleri gördük. Böyle yürümeyeceğine karar verdik. Bu karar neticesinde de 'bu adımın atılması isabetlidir' dedik. Sayın Başbakan da bu konuda adımını attı. 'Hayırlı olsun' diyeceğiz. Çünkü Varlık Fonu'nu bizim yeniden reorganize etmemiz şart” ifadelerini kullanmıştı.

Bloomberg HT'de Ali Çağatay'ın sorularını yanıtlayan Gedikli, Türkiye'nin gerek ekonomik gerek siyasi olarak piyasalarda aşırı dalgalanmalara neden olacak bir konumda olmadığını kaydetti. Türkiye'de faizlerin yüksek olduğunu ve aşağı gelmesi gerektiğini söyleyen Gedikli, "Faizlerle alakâlı yaklaşımlar daha çok risk üzerinden yürütülüyor. 'Siyasi risk artmıştır' diye raporlar görüyorsunuz, bunlar son derece subjektif yorumlamalar” dedi.

'YİNE DE ÜMİTLİYİM'

Gedikli, Varlık Fonu’yla ilgili, “Konsept olarak doğru bir yaklaşım, bunu kurmakta geciktik bile. Fakat yeni bir yaklaşım olduğu için istediğimiz sonuç ortaya çıkmadı ben yine de ümitliyim. Yeni vizyonla işlerlik kazanacak. Şu an değerlendirme yapılıyor" dedi.