AB'nin fon restiyle dolar 3.80'i gördü

Avrupa Birliği'nin fon kısıtlama önerisi ve vize sorunu nedeniyle dolar 3.80 lirayı gördü. Sabah saatlerinde 3.76'ya çekilirken, euro da 4.45 liradan işlem görüyor.  

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Birliği (AB) Zirvesi'nde, Türkiye’ye tam üyelik hazırlıkları için verilen yardımların kısıtlanması yönünde öneri verilmesi ve ABD'yle süren vize sorunu nedeniyle dolar küresel piysalarda 3.8081 liraya kadar yükseldi.

Dolar daha sonra 3.75 - 3.76 lira aralığına çekilirken, euro da 4.44 - 4.45 lira aralığında işlem görmeye başladı.

Fransa’nın Strasbourg kentinde düzenlenen AB Zirvesi'nde verilen kısıtlama önerisi, daha önce Türkiye'ye verilmesi planlanan 217 milyon euroluk desteklerin 80 milyon euro kısıtlanmasını öngörüyor. Bugün yapılması beklenen oylamada önerinin benimsenmesi durumunda, bu miktarın 50 milyon euroluk bölümü derhal kesilecek, kalan 30 milyon eurolu kısıntı da daha sonraki dönemde uygulanacak.

ALTIN DA YÜKSELDİ

Döviz kurunun yanısıra altın fiyatları da artış gösterdi. Altının ons fiyatı 1265 dolar seviyesinden 1282 dolara çıktı.

Dün 250 lira olan çeyrek altının satış fiyatı da 254 liraya yükseldi.

PİYASALARDA BUGÜN

Piyasalarda bugün en önemli konu Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun yapacağı faiz toplantısı olacak. Merkez Bankası faiz kararını saat 14.00'da açıklayacak.

Yurtdışında takip edilecek önem önemli gündem maddeleri ise Avrupa Merkez Bankası'nın faiz toplantısı ve ABD'de açıklanacak işsizlik rakamları olacak.

(HABER MERKEZİ)

Ekonomide kış kapıya dayandıEkonomide kış kapıya dayandı

Etiketler Dolar Altın