Dolar 3.83 liraya yükseldi

Döviz kuru öğleden sonra yeniden hareketlendi. Dolar 3.83, euro 4.45 lira seviyesini gördü. Çeyrek altının satış fiyatı da 257 liraya yükseldi. Borsa da tarihinde ilk kez 111 bin puanı geçerek rekor tazeledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Tüketici Güven Endeksi'nin son 17 yılın en yüksek seviyesine çıkmasının etkisiyle küresel piyasalarda değerlenen dolar, yeni güne 3.80 lira düzeyinde başladı. Ancak öğleden sonra hareketlenen dolar 3.83 lirayı gördü. Güne 4.42 lira düzeyinde başlayan euro da 4.45 liranın üzerine çıktı.

Piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (FED) bugün Türkiye saatiyle 21.00'de açıklanacak faiz kararına odaklanmış durumda. ABD Başkanı Donald Trump'ın yarın açıklaması beklenen yeni FED başkanının kim olacağı konusuna ilişkin haberler de izleniyor. Pİyasalarda, faizlerde bir değişiklik yapması beklenmeyen FED'in bugünkü açıklamasında 'geleceğe ilişkin ipuçları' aranacak.

BORSA DA YÜKSELDİ

Borsa İstanbul da tarihinde ilk kez 111 bin puanı geçerek rekor tazeledi. Güne yüzde 0.34 artışla 110 bin 513 puandan başlayan Borsa İstanbul Endeksi, yüzde 2.5 yükselişle 113 bin puana kadar yükseldi.

İki yıllık gösterge tahvilin faizi de dünkü yüzde 12.80 düzeyinden yüzde 12.76'ya geriledi.

'BORSAYA NUR YAĞIYOR'

İş Yatırım’ın, 'Borsa İstanbul’a nur yağıyor' başlıklı günlük piyasa bülteninde, “Dünya borsalarındaki yükseliş hız keserek de olsa devam ediyor” denildi ve şu değerlendirmeler yapıldı:

  • Küresel büyümeyi arkasına alan MSCI dünya endeksi yeni zirveler yapıyor.
  • Gelişmiş ülke faizlerindeki yükseliş ve jeopolitik riskler tahvil ve döviz piyasalarını etkiliyor. Ancak hisse senetleri kendi liginde top koşturmaya devam ediyor.
  • ABD borsaları ve Asya borsaları Borsa İstanbul’da hafif yukarı yönlü bir açılışa işaret ediyor.
  • Güçlü şirket kârları borsadaki yükselişin devam edeceğine işaret ediyor. Ancak son iki günkü yükseliş sonrasında 110 bin seviyesini aşan Borsa İstanbul tehlikeli bir dönemece geldi. Bu seviyenin aşılması için piyasaların Başbakan Yıldırım’ın ABD seyahati sonrası vize krizinin çözüleceğini satın alması gerekiyor. (DHA)

    Merkez Bankası enflasyon tahminini yükselttiMerkez Bankası enflasyon tahminini yükseltti