Merkez Bankası faizleri değiştirmedi

Merkez Bankası (MB), beklentiler doğrultusunda kısa vadeli faizleri değiştirmedi. Gösterge faiz yüzde 8, geç likidite penceresi faizi yüzde 12.75, borç alma faizi de yüzde 7.25 seviyesinde sabit kaldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu mart ayı toplantısı sonuçlandı. Kurul, faiz oranlarında değişikliğe gitmedi.

Merkez Bankası bünyesindeki Bankalararası Para Piyasası ve Borsa İstanbul Repo-Ters Repo Pazarlarında uygulanmakta olan faiz oranları ile bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının aşağıdaki gibi sabit tutulmasına karar verdi:

a) Gecelik faiz oranları: Marjinal fonlama oranı yüzde 9.25, Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 7.25.

b) Bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 8.

c) Geç Likidite Penceresi faiz oranları: Geç Likidite Penceresi uygulaması çerçevesinde, Bankalararası Para Piyasası’nda saat 16.00–17.00 arası gecelik vadede uygulanan Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 0, borç verme faiz oranı yüzde 12.75.

'ENFLASYON RİSK OLUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR'

Merkez Bankası, iç talep büyümeye devam ederken dış talepteki artışın ihracat üzerindeki olumlu etkisinin sürdüğü değerlendirmesinde de bulundu.

Merkez Bankası’nın PPK toplantısının kararının duyurulduğu açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Enflasyon ve enflasyon beklentilerinin bulunduğu yüksek seviyeler fiyatlama davranışları üzerinde risk oluşturmaya devam etmektedir. Ana eğilime ilişkin göstergeler katılık sergilerken çekirdek enflasyonun yüksek seyrettiği gözlenmektedir. Bu çerçevede Kurul, para politikasındaki sıkı duruşun korunmasına karar vermiştir. Enflasyon görünümünde baz etkisi ve geçici faktörlerden bağımsız, belirgin bir iyileşme ve hedeflerle uyum sağlanana kadar para politikasındaki sıkı duruş kararlılıkla sürdürülecektir. Enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen diğer unsurlardaki gelişmeler yakından izlenerek ihtiyaç duyulması halinde ilave parasal sıkılaştırma yapılabilecektir."

(DHA)

Etiketler Faiz Merkez Bankası