Çiftlik Bank'ın inekleri kayboldu!

Çifitlik Bank'ın Saray'daki çiftliğinde bulunan inekler kayboldu. İnekler yediemine bırakılmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tekirdağ'ın Saray ilçesinde bulunan Çiftlik Bank'a ait çiftlikte haklarında başlatılan soruşturma kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile jandarma ekiplerince arama yapıldı.  Çiftliğin çalışanı haricinde girişlere izin verilmezken, yaklaşık 2 saat süren aramanın ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlileri çiftlikten ayrıldı. Jandarma ekipleri çiftliğin çevresinde güvenlik tedbiri aldı.

Geçen Şubat ayında Saray Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri Çiftlik Bank'a ait çiftlikte kulak küpesi bulunmayan hayvanların bulunduğu ihbarı üzerine çalışma başlattı. Çiftlikte inceleme yapmak için Jandarma Komutanlığı'ndan tedbir alınmasını istedi. Jandarma ve Saray Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlileri çiftliğin kapılarının kilitli olması üzerine Saray Cumhuriyet Savcılığı'ndan alınan arama kararıyla çiftliğe girildi.

Çiftlik Bank'tan üyelere kripto para çiftliği videosuÇiftlik Bank'tan üyelere kripto para çiftliği videosu

YASAL İŞLEM BAŞLATILDI

Çiftlikte 50 adet büyükbaş hayvan bulunurken, 35'inde kulak küpesi olmadığı tespit edildi. Büyükbaş hayvanlara ilişkin kulak küpesi ve veteriner raporu olmadığı için yasal işlem başlatıldı. İşlemlerin ardından 35 hayvan yediemin olarak çiftlikte bulunan çalışana teslim edildi. Aynı gün yapılan ikinci incelemede ise 50 hayvanın çiftlikten götürüldüğü tespit edildi. Yediemine bırakılan 15'i kulak küpeli 50 hayvanın nereye götürüldüğüne ilişkin inceleme başlatılırken, bölge sakinleri çiftlikten bir süre önce kamyonlar ile büyükbaş hayvanların taşındığını ifade etti.

Çiftlik Bank mağdurları konuşuyor: Türkiye'den umudu kestiğimiz için bu işe girmiştik!Çiftlik Bank mağdurları konuşuyor: Türkiye'den umudu kestiğimiz için bu işe girmiştik!

'GÜVENLİK GÖREVLİSİ OLARAK İŞE ALINDIM YÖNETİM KURULU ÜYESİ YAPILDIM'

Cemal Çolak, İstanbul'da gözaltına alındı.

Türkiye genelinde 500 bine yakın kişinin üye olduğu, yüksek kâr vaadiyle çiftçilerden hayvan alan ancak bir süredir üyelere ödeme yapmadığı belirtilen Çiftlik Bank'a yönelik, Sakarya Geyve Cumhuriyet Başsavcılığı arama kararı çıkardı.

Sakarya'nın Taraklı ilçesinde bulunan Çiftlik Bank Mavi Yumurta Damızlık Tesisi'nde arama yapılırken, evraklara el konuldu. Soruşturma kapsamında, Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Çiftlik Bank'ın yönetim kurulu üyesi ve aynı zamanda Taraklı'da bulunan tesislerin sorumlusu olan Cemal Çolak'ı İstanbul Üsküdar'daki evine yapılan operasyonla gözaltına alındı. Emniyette ifadesi alınan Çolak, Taraklı'daki tesise güvenlik görevlisi olarak işe alındığını, daha sonra şirket müdürü, devamında ise yönetim kurulu üyesi yapıldığını ifade etti.

Cemal Çolak, son dönemde ortaya atılan iddialar nedeniyle şüphelenince şirket müdürlüğünden istifa ettiğini söyledi. Emniyetteki işlemlerin ardından Cemal Çolak, adliyeye sevk edildi.

Taraklı'daki tesiste yapılan aramada, 21 bin 529 tavuk, yedi emin olarak bakım sorumlusuna zimmetlendi.

SAVCILIĞA TESLİM OLDU

Diğer taraftan, Çiftlik Bank CEO'su ve Genel Müdürü Mehmet Aydın'ın eşi ve yönetim kurulu üyesi S.A.'nın, Geyve Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelerek teslim olduğu belirtildi. Sakarya polisinin, Mehmet Aydın ile yönetim kurulunun diğer üyelerinin yakalanması için çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi. (TEKİRDAĞ-SAKARYA/DHA)