Doğan Medya 16.30'da Demirören'in!

Doğan Medya'nın Demirören grubuna satışında imzalar bugün atılıyor. Aydın Doğan ve Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın Cuma günü çalışanlarla vedalaşması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Doğan Medya Grubu, Erdoğan Demirören'in sahipliğindeki Demirören Medya Grubu'na satışında devrin bugün 16.30'da yapılacağı öğrenildi. Satış gelişmesinin ardından KAP'a açıklama veren Doğan Holding, iki medya şirketi arasında satış ve devir konusunda görüşmelere başlandığını belirtti.

Böylece Doğan Grubu çatısı altında bulunan Yaysat, Posta, Fanatik, DHA, Doğan TV, Kanal D, CNN Türk, Hürriyet ve D Smart artık Demirören Medya Grubu'na bağlanacak.

Medyaradar'ın haberine göre iki taraf arasında imzalanan protokole göre, görüşmeler 1.1 milyar dolar işletme değeri olmak üzere ilgili finansal borçların indirim konusu yapılmasıyla 890 milyon dolar hisse değeri üzerinden yürütüldü.

İMZALAR BUGÜN ATILIYOR

Doğan ve Demirören tarafından yapılan anlaşmayla ilgili devrin bugün yapılacak ve tarafların satış sözleşmelerini imzalamalarının ardından Rekabet Kurumu'nun kararının beklenecek. Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ile birlikte Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın da Cuma ya da Pazartesi günü çalışanlarla vedalaşmak için hem Doğan TV hem de Hürriyet binasına gelecekleri belirtiliyor.