Dolar güne artışla başladı

Merkez Bankası'nın dünkü faiz artırımı sonrası 4.46 seviyesine gerileyen dolar, haftanın son gününe 4.50 seviyesinden başladı. Gram altının fiyatı ise 187 lira...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Merkez Bankası'nın dünkü Para Politikası Toplantısı'nda (PPK) bir hafta vadeli repo ihalesi faizinde 125 baz puanlık artırıma gidilerek, yüzde 17.75 seviyesine çekildi. Böylece Türkiye dünyanın en yüksek faiz veren dördüncü ülkesi konumuna geldi. Merkez Bankası'nın son bir ay içindeki üçüncü faiz adımı sonrası dolar dün 4.46 seviyesine geriledi. Ancak dolar güne bir miktar artışla başladı. Dolar 4.50, euro ise 5.30 seviyesinden işlem görüyor.

Altının gramı 187, çeyrek altın ise 306 liradan satılıyor.

TCMB, 23 Mayıs'ta olağanüstü toplantıyla 300 baz puanlık faiz artırımına gitmesinden beri toplam 425 baz puan, yıl başından bu yana ise toplam 500 baz puan faiz artırımına gitti.

Londra'da ING Groep NV stratejisti Petr Krpata, yatırımcılar için politika setine ilişkin hala bir miktar belirsizlik olduğunu belirtti.

JPMorgan Chase & Co. analistlerinin müşteri notunda ise “Kurda anlamlı bir rahatlama beklemiyoruz. Akıllardaki soru bunun seçim öncesi TL'nin gücünü korumaya yönelik bir hamle mi yoksa ekonomik dengesizlikleri düzeltmeye ve enflasyonu tamamen dizginlemeye dair kararlılık mı olduğu.” ifadesi yer aldı.

Etiketler Dolar Altın