Avukat Ahmet Ergin, sendikaya açtığı işe iade davasını kazandı

Birleşik Metal İşçileri Sendikası Genel Merkezi tarafından görevine son verilen Avukat Ahmet Ergin, işe iade davasını kazandı. Sendika avukatı Ergin'in işine gerekçe gösterilmeden son verilmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avukat Ahmet Ergin'in Birleşik Metal-İş Sendikası'nda işten çıkartılmasına karşı açtığı davanın üçüncü duruşması İstanbul Anadolu 4. İş Mahkemesi'nde görüldü. Önceki günkü duruşmada, Birleşik Metal-İş’in fesih işleminin geçersizliğine ve Ergin’in işe iadesine karar verildi.

Karar İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’nde istinaf edilebilecek. Kararın kesinleşmesinden sonra Avukat Ergin’in işe başlamak üzere başvurması gerekiyor. Başvuruya rağmen işe alınmaz ise sendika, 4 aya kadar doğmuş bulunan ücret ve diğer hakları ile 4 aylık brüt ücret tutarında tazminat ödeyecek.

Avukat Ahmet Ergin’in işine 12 Eylül 2017 günü geçerli bir sebep olmaksızın son verilmişti. Sendika içerisinde 'yönetimin adamı/muhalif' ayrımı yapmaksızın tüm üye, temsilci ve yöneticilere hukuki destek sunduğunu belirten Ergin, 'yönetimin adamı' olmaması ve siyasi görüşleri nedeniyle işten çıkartıldığını belirtmişti. Yazılı fesih (işten çıkarma) gerekçesi olarak ise sendikadaki iş yükünün azalması iddiası gösterilmişti.

GREV YASAĞINA KARŞI EMSAL KARAR

Öte yandan Avukat Ergin, çalışma yaşamı açısından emsal teşkil edecek bir davayı da kazandı. Ergin'in sendikanın avukatlığını yürüttüğü dönemde, Birleşik Metal İş'in grevini yasaklayan Bakanlar Kurulu kararına karşı açtığı dava lehte sonuçlandı. Anayasa Mahkemesi, Bakanlar Kurulu'nun sendikaya 50 bin TL tazminat ödemesine hükmetti.

(HABER MERKEZİ)

AYM: Bakanlar Kurulu grev tazminatı ödeyecek!AYM: Bakanlar Kurulu grev tazminatı ödeyecek!