BTSO Başkanı Burkay: Doğal gaz zammı gözden geçirilmeli

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, elektrik ve doğal gaz zamlarının maliyetlere ek yük getireceğini söyledi. Burkay, "İş dünyamız adına bakanlığımızın yüksek oranlı zamları tekrar değerlendirmesini talep ediyoruz" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, elektrik ve doğal gaza yapılan zammın işletmelere ek yük getireceğini söyledi. Burkay, "Üreticinin finansman ve yatırıma ciddi anlamda ihtiyaç duyduğu bir dönemde ilave yük getirecek zammın tekrar gözden geçirilmesini bekliyoruz" dedi.

BTSO Temmuz Ayı Meclis Toplantısı'nda konuşan İbrahim Burkay, Gökmen Uzay Havacılık ve Eğitim Merkezi (GUHEM) inşaatının devam ettiğini söyledi.

Burkay, "Bursa'nın sembol binalarından birisi olacak merkezimiz için bakanlığımız ve TÜBİTAK ile birlikte ortak çalışmalar yürütüyoruz. Smithsonian Institution gibi kurumlarla yapacağımız işbirlikleri ile eğitim alanında ortak çalışmalar gerçekleştirmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

'ENDÜSTRİ 4.0'LA YÜZDE 60 MALİYET AVANTAJI SAĞLAYACAĞIZ'

Burkay, BTSO olarak "Endüstri 4.0"a geçişte Bursa'daki firmalara rehberlik eden çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Model Fabrika Projesi çalışmalarında sona geldiklerini belirten İbrahim Burkay, "DOSAB içerisinde kuracağımız Model Fabrika, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından dönüşüm ve yetkinlik merkezi projesi haline getirildi. BUTEKOM çatısı altında hayata geçireceğimiz Model Fabrika'da firmalarımızın ihtiyaçları doğrultusunda çözümler geliştirirken, yüzde 60'lara ulaşan maliyet avantajı da sağlayacağız" dedi.

'ZAMLAR İLAVE YÜK GETİRECEK'

Elektrik ve doğal gaz zammını da değerlendiren Burkay, düzenlemenin gözden geçirilmesi istediklerini söyledi.

İbrahim Burkay, "Türkiye'nin yatırıma ve üretime ciddi anlamda ihtiyaç duyduğu bir ortamda girişimcilere ilave yük getiren bu zamlar tekrar gözden geçirilmelidir. İş dünyamız adına bakanlığımızın yüksek oranlı zamları tekrar değerlendirmesini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı. (BURSA/DHA)