Yüksek döviz Miami'ye ilgiyi etkilemedi

Yüksek döviz kuruna rağmen iş ve sanat dünyasının Miami'ye ilgisi sürüyor. Yılın ilk 8 ayında İstanbul - Miami hattında yolcu sayısı yüzde 28 artarken, burada ev sahibi olan Türkiyelilerin de sayısı 2 bini geçti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiyeli zenginlerin yoğun ilgisi nedeniyle Miami'de Türk emlakçıların sayısı artarken, konut alımları da hız kesmedi. Konut fiyatlarının bir kaç milyon dolara kadar çıktığı Miami'de gayrimenkul yatırım danışmanlığı yapan Nerime Demren, buradan ev alanların zaten ellerinde doları olanlardan oluştuğunu belirterek, “Her yerde Türk ile karşılaşıyoruz. Güneydoğu’dan da, Karadeniz’den de müşterimiz var.Yatırım için ev alan Türk sayısı da arttı” dedi.

Emlakçıların tahminine göre Miami'de ev sahibi olan Türkiyelilerin sayısı 2 bini geçerken, yıllık 40 bin kişi de tatile gidiyor. Sanat dünyası ile iş insanlarının da aralarında olduğu pek çok ünlü ismin de Miami’de evi var.

'HER YERDE TÜRKLER VAR'

Miami’de yatırım yapmak için ev arayanların sayısında son dönemde artış olduğu bilgisini veren Nerime Demren ise şu bilgileri verdi: "Sokakta eskiden hiç Türk’e rastlamazken şimdi her yerde Türkler var. Türk marketleri, restoranları, gece kulüpleri, çok sayıda Türk var. Belli başlı bazı yeni binalarda alanların beşte biri Türk diye duydum özellikle Türkiye’de pazarlanan yerler bunlar. Müstakil evler, bahçe içerisinde Türkiye ile kıyaslandığında 300-500 bin dolara alınabiliyor. İş insanları, pilotlar, ünlü isimler, doktorlar var. Güneydoğu’dan da Karadeniz’den müşterim var. Toprak zenginimiz var. Özellikle Güneydoğu Florida, Türklerin en çok yatırım yaptığı bölge. Şu an Miami’de emlak krizinin eşiğindeyiz. Balon gibi çok fazla yapılaşma var. Rusya ve Güney Amerika ülkelerinden eskisi gibi kolay alamıyorlar. Onun için birden bire arz çoğaldı, talep azaldı. Burada satamayan müteahhitler yurt dışında pazarlar aramaya başladılar. Bir de onların da katkısıyla Türkiye’ye gelip tanıtım yapanlar Miami’yi tekrar popüler ettiler. Burada şahsen bulunmadan, dar bütçe ile uzaktan yatırım yapmayı düşünenlere Miami'den ev almayı hiç tavsiye etmem. Kuruş, kuruş parasını biriktirip tüm parasını yatırmak isteyen çok kişi başvurdu, vazgeçirdim. Risk ve masrafları anlattım çünkü astarı yüzünden pahalıya gelir, para kaybı ve çok baş ağrısı olur.

Öte yandan Türk Hava Yolları da zengin Türklerin ilgisi nedeniyle 8 ayda İstanbul - Miami hattında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 28 artış ile 135 bin yolcu taşıdı.

(DHA)

Etiketler konut Miami