BİM'in Apple ürünleri taklit çıktı iddiası

BİM'in daha önce sattığı 'Apple' marka ürünlerin taklit olduğu iddia edildi. Firmanın bunun üzerine söz konusu ürünlerin satışını durdurduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  BİM Birleşik Mağazaları A.Ş’nin geçen aylarda, 'lisanslı' diyerek sattığı Apple marka kulaklık, adaptör, USB kablo gibi telefon aksesuarlarının sahte olduğu iddia edildi. Şirket, ABD ile Türkiye arasındaki gerilimin ardından iPhone satışlarını durdurduğunu açıklamıştı.

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre; Apple INC'in Türkiye'deki avukatları, Beyoğlu 34. Noterliği aracılığıyla 7 Mayıs tarihinde BİM'e ihtarname gönderdi. İhtarnamede, yapılan incelemede mağazalarda satılan söz konusu ürünlerin Apple tarafından üretilmediği ve taklit olduklarının tespit edildiği ifade edildi. İhtarnamede, bu ürünlerin satışının durdurulması ve temin edildikleri yerlerin de bildirilmesi istendi. Aksesuar cinsi taklit eşyaların ise imha edilerek Apple'a teslim edilmesi talep edildi.

Ayrıca, BİM'in orijinal olmayan ürünlerin satışına son verdiğini ve bundan sonra da hiçbir şekilde satmayacağını yazılı olarak Apple'a bildirmesi de istekler arasında yer aldı. BİM'in bu ihtarname üzerine o dönem taklit ürünlerin satışını durdurduğu öğrenildi.