Mobius: ABD ve Çin anlaşana kadar oldukça fazla kan dökülecek

ABD'li yatırımcı Mark Mobius, ABD ve Çin'in altı ay içinde ticaret anlaşması imzalayabileceğini söyledi. Mobius, "Fakat anlaşmaya varılana dek oldukça fazla kan dökülecek" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD’li ünlü yatırımcı Mark Mobius, ABD ve Çin’in bir ticaret anlaşması üzerinde uzlaşana kadar “oldukça fazla kan döküleceğini” iddia etti.

Mobius Capital kurucusu Mark Mobius, CNBC’nin Squawk Box programına konuk oldu. ABD ve Çin arasında yaşanan "ticaret savaşını" değerlendiren Mobius, Çin'i "sert bir rakip" olarak nitelendirdi.

Mobius, “Çin oldukça sert bir rakip olacak. Şu an Çin’in yararına olan 300 milyon dolarlık bir dış ticaret açığından bahsediyoruz, bu durumdan kolayca vazgeçmeyecektir. Yine de ABD ve Çin’in altı ay sonunda bir ticaret anlaşmasına varabileceğini düşünüyorum fakat anlaşmaya varılana dek oldukça fazla kan dökülecek" dedi.

ABD, bu yılın başında Çin’den ithal edilen alüminyum ve çelik ürünlerine ek gümrük vergisi uygulamaya başlamıştı. Çin de ABD ürünlerine ek vergi getirecek karşılık vermişti. Yaşananları "ticaret savaşı" şeklinde nitelendiren ABD Başkanı Donald Trump, "Bir ülke başka ülkelerle ticaret yaparken milyarca dolar kaybediyorsa ticaret savaşları iyidir ve kazanması kolaydır" demişti. (İSTANBUL/DHA)

Etiketler çin ABD Mark Mobius