Albayrak: Bütçe disiplininden taviz yok

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bütçe disiplininden taviz verilmeyeceğini belirterek, "Enflasyonla mücadele için güçlü bir program açıklanacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın düzenleyeceği toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak "Ekonomide dengelenme başladı, bütçe disiplininden taviz yok. Enflasyonla mücadele için güçlü bir program açıklanacak" dedi.

AK Parti 27. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda milletvekillerine basına kapalı bir sunum yapan Albayrak, Türkiye’nin kamu borcunun milli gelire oranının yüzde 28 olduğunu, bu oranın gelişmekte olan ülkelerde yüzde 49, OECD ülkelerinin ortalamasının ise yüzde 111 olduğunu öne sürdü.

Hürriyet'te yer alan habere göre Türkiye’nin kamu borçluluk oranında gayet iyi seviyede olduğunu anlatan Albayrak, hane halkı borcunun Türkiye’de milli gelire oranının yüzde 16, gelişmekte olan ülkeler ortalamasının yüzde 36, dünya ortalamasının ise yüzde 60 olduğunu söyledi.

Albayrak ayrıca son iki ayda atılan adımlar sonucunda Türkiye’nin 550 puana çıkan risk primlerinin 350 seviyesine düştüğünü ifade etti.