Akaryakıtta kredi kartına ayrı fiyata itiraz

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası’nın akaryakıt tüketiminde nakit ve kredi kartı ödemesinin ayrı fiyatlandırılması önerisine Tüketici Hakları Derneği karşı çıktı. Dernek, “Tüm yük, kredi kartıyla alışveriş yapmak zorunda olan parasız ve yoksul tüketicilerin sırtına yüklenecek” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS), akaryakıt alımlarında nakit ödeme yapan tüketicilerin fiyat avantajına sahip olmasını öngören düzenleme teklifini, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna (EPDK) sundu. PÜİS kredi kartı ile nakit ödeme yapan tüketicilerin farklı fiyat ödemesini talep etti.

THD: KABUL EDİLEMEZ

Kredi kartıyla alınan benzinin daha pahalı olması talebine Tüketici Hakları Derneği (THD)’nden itiraz geldi. PÜİS’in önerisinin kabul edilemez olduğunu belirten THD’nin konuyla ilgili şu yazılı açıklamayı yaptı:

“Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikasının (PÜİS) bu önerisi kabul edilemez. Eğer bu öneri kabul edilirse kredi kartıyla yapılan tüm alışverişlere kötü örnek olacak! Peşin alışverişlerdeki indirimler, kredi kartıyla alınan malların ve hizmetlerin fiyatlarına bindirilecek. Tüm yük, kredi kartıyla alışveriş yapmak zorunda olan parasız ve yoksul tüketicilerin sırtına yüklenecek. Bu önerinin EPDK tarafından kabul edilmemesini diliyor ve bekliyoruz.”

(DUVAR)