Albayrak: Merkez Bankası bir kaç aydır işini iyi yapıyor

Davos'ta açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 2018'in son çeyreğinde ekonomi alanında verdikleri sözleri gerçekleştirdiklerini öne sürerek, " 2019 bizim için çok iyi bir yıl olacak gibi görünüyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Merkez Bankası'nın son birkaç aydır işini çok iyi yaptığını belirterek, "Türkiye, Hazine yönetiminde aktif ve agresif olacak" açıklamasında bulundu.

Davos'ta soruları yanıtlayan Albayrak "İlk çeyrek beklentilerimizden daha iyi başladı. Mali ve para politikası uyumu son yılların en iyi seviyesinde. Odaklandığımız konu büyüme, kaliteli büyüme. Türkiye ekonomisi çok büyük bir strateji avantajına sahip" dedi.

2018'in dünya piyasaları ve Türkiye için ilginç bir yıl olduğunu söyleyen Albayrak, eylülde açıkladıkları ekonomi programı çerçevesinde verdikleri sözleri yerine getirdiklerini savundu. Şu ana ekonomideki stratejilerinin iyi gittiğini anlatan Albayrak "2019 bizim için çok iyi bir yıl olacak gibi görünüyor... Büyümede yavaşlama göreceğiz ama resesyon olmayacak. Şu an olmamız gereken yoldayız" ifadesini kullandı.

(HABER MERKEZİ)