Sabancı'nın ilk çeyrek kârı 1 milyar lira

Sabancı Holding'in ilk çeyrek satış geliri 4,3 milyar lira seviyesinde gerçekleşti. Sabancı Holding CEO'su Mehmet Göçmen, 'borçları azaltan, nakit yaratmayı sürdüren ve kur riski almayan' pozisyonlarını devam ettireceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sabancı Holding'in 2019 yılının ilk çeyrek net kârı 1.06 milyar TL olarak açıklandı. Şirketin geçen yıl aynı dönem net kârı da 1 milyar 66 milyon lira olmuştu.

KAP'ta yer alan bilgilendirmeye göre şirketin satış hasılatı ise geçen yılın aynı dönemine göre azaldı. Hasılat birinci çeyrekte 4.3 milyar TL oldu. Geçen yıl aynı dönemde hasılat 3.4 milyar lirayı bulmuştu. Holdingin konsolide satışları ise aynı dönemde yüzde 32 artışla 14.9 milyar lira olarak gerçekleşti.

Sabancı Holding CEO'su Mehmet Göçmen sonuçlara ilişkin değerlendirmesinde, "Zorlu ekonomik koşullara rağmen, stratejik ve dengeli portföyümüz ve güçlü kurumsal yönetim anlayışımız sayesinde başarılı finansal sonuçlar elde ettik" dedi. Bu dönemi 'borçlarını azaltarak, nakit yaratmayı sürdürerek ve kur riski pozisyonu almadan yönettiklerini' anlatan Göçmen, aynı titizlikle hareket etmeyi sürdüreceklerini söyledi.

(EKONOMİ SERVİSİ)