Toprak sanayi zor durumda: Fabrikalar kapanıyor

Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntı, İnşaat sektöründeki durgunluk, sektörün yan dal sektörlerini de olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bu olumsuzluk, Türkiye’nin en önemli Toprak Sanayi merkezlerinden Çorum’u da vurmuş durumda.

Google Haberlere Abone ol

ÇORUM - Çorum’da faaliyet gösteren tuğla ve kiremit fabrikaları zor günler yaşıyor. Çok sayıda kiremit ve tuğla fabrikası, inşaat sektöründeki durgunluk nedeniyle kapatıldı.

Bir süredir kapasitesinin çok altında üretim yapan, bir kısmı ise stoklardan satış yaparak günü kurtarma çabası içerisinde olan üreticiler ayakta durmaya çalıştıklarını ifade ediyor.

Konu hakkında bilgi aldığımız bir fabrika yöneticisi, "İnşaat sektörü tüm ülkede olduğu gibi Çorum ve çevre illerde de durma noktasına geldi. İlimizde faaliyet gösteren bazı fabrikalar üretime ara verdi veya kapatmak zorunda kaldı. Şu anda biz de üretime ara vermek zorunda kaldık. Zor günler geçiriyoruz. Mevcut daire ve yapılar satılmayınca yeni inşaatlar da başlayamıyor. Dolayısıyla sektörde de, yan sektörlerde de alan satan, ticaret yok" dedi.

"Çözüm öneriniz nedir?" şeklinde sorduğumuz soruya cevap veren tuğla fabrikası yetkilisi "İlk önce inşaat sektöründe canlanma için daire satışı şart. Bunun için de kredi faizlerinin düşürülmesi gerekiyor ki, vatandaş alım satım yapsın, yeni inşaatlar başlasın. Mevcut projelerde bile sıkıntı var. Ya başlamıyor, ya da yarım. Önce faizler düşürülmeli, alışverişin önü açılmalı" diye konuştu.