İstanbul'un en uygun fiyatlı konutları Esenyurt'ta

Gayrimenkul veri analizi platformu Endeksa, en uygun fiyatlı evlerin Esenyurt ve Arnavutköy'de olduğunu açıkladı. Beykoz, Avcılar, Şişli, Bakırköy, Maltepe ilçeleri ise konut fiyatlarının en fazla değer kaybettiği yerler oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gayrimenkul veri analizi platformu Endeksa, en uygun fiyatlı evlerin Esenyurt ve Arnavutköy'de olduğunu açıkladı. İstanbul ilçelerindeki konut fiyatlarını ele alan araştırmaya göre, kentte en düşük fiyatlı konut, ortalama metrekare fiyatının 2 bin 209 lira olduğu Esenyurt ilçesi oldu.

Esenyurt'u takip eden ilçeler arasında ise 2 bin 240 lirayla Arnavutköy, 2 bin 300 lirayla Silivri, 2 bin 322 lirayla Beylikdüzü, 2 bin 350 lirayla Sancaktepe, 2 bin 370 lirayla Sultangazi, 2 bin 409 lirayla Avcılar ve 2 bin 493 lirayla Sultanbeyli yer aldı.

KONUT FİYATLARI YÜZDE 13 DÜŞTÜ

Endeksa'nın verilerine göre;

- İstanbul ilinde son bir yıl içerisinde konutların fiyatları yüzde 13,31 azalmıştır. Ortalama konut büyüklüğü 115 metrekaredir.

- İstanbul ilinde konutların ortalama metrekare birim fiyatı 3 bin 583 TL'dir. Aynı özelliklere sahip konutların geri dönüş yani amortisman süreleri 22 yıl seviyelerindedir.

EN FAZLA DEĞER KAZANAN İLÇELER

- Yıllık ortalamalara bakıldığında Ağustos 2019 sonu itibarıyla konut için İstanbul ilinde en fazla değer kazanan ilçeler sırasıyla Zeytinburnu, Adalar, Başakşehir, Sarıyer, Silivri olmuştur.

- Yıllık ortalamalara bakıldığında Ağustos 2019 sonu itibarıyla konut için İstanbul ilinde en fazla değer kaybeden ilçeler sırasıyla Beykoz, Avcılar, Şişli, Bakırköy, Maltepe olmuştur.

EN HIZLI GERİ DÖNÜŞE SAHİP İLÇELER

- Amortisman süreleri dikkate alındığında ise Ağustos 2019 sonu itibarıyla İstanbul ilinde en hızlı geri dönüşe sahip ilçeler sırasıyla Eyüpsultan, Esenyurt, Beyoğlu, Beylikdüzü, Küçükçekmece olmuştur.

- Amortisman süreleri dikkate alındığında Ağustos 2019 sonu itibarıyla İstanbul ilinde en geç geri dönüşe sahip ilçeler sırasıyla Beykoz, Beşiktaş, Kadıköy, Bakırköy, Adalar olmuştur. (HABER MERKEZİ)