Emlak Konut, Florya projesini iptal etti

Emlak Konut, Galatasaray'ın Florya'da bulunan tesisleri üzerine yapılacak arsa karşılığı gelir paylaşımı işini tasfiye ettiğini duyurdu. İmzalanan protokollere göre Galatasaray Riva arazisi için 761 milyon lira, Florya için de 238 milyon liralık pay alacaktı. Emlak Konut, yaptığı ödemeler ve masraflar karşılığı Galatasaray'dan 350 milyon liraya tahsil edemezse, arazileri üzerine geçirebilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Emlak Konut, Galatasaray'la proje ortaklığında yollarını ayırdı. Emlak Konut, Galatasaray’ın Florya’da bulunan spor tesisi üzerine yapılacak olan arsa satışı kârlığı gelir paylaşımı işini tasfiye etti. Fesih işlemi Riva'daki arazi üzerine yapılacak projeyi de kapsıyor.

Emlak Konut, Galatasaray kulübünün Florya arsasını teslim etmemesi nedeniyle böyle bir adım atıldığını belirtti.

Konuya ilişkin Emlak GYO'dan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na şu açıklama yapıldı: "Şirketimiz projelerinden İstanbul Bakırköy Florya Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi tasfiye edilmiştir."

Galatasaray, Emlak Konut'tan aldığı 507 milyon liralık sözleşmeyi bankalardan kırdırarak 362 milyon lira gelir elde etmişti. Emlak Konut GYO şimdi Galatasaray’dan yaptığı ödemeleri ve masrafları talep edecek. Galatasaray ödeme yaparsa arsalarını geri alacak. Yapmazsa her iki arsa için ekspertiz değeri belirlenecek ve arsalar Emlak Konut’ta kalacak.

2016’da kulübe ait 2 arsada gayrimenkul projesi geliştirilmesi için anlaşmaya varılmıştı. 2 arsada yaklaşık 6 milyar lira değerinde proje geliştirilecek ve bu projelerle Galatasaray 1 milyar lira gelir sağlayacaktı.

RİVA PROJESİ DE DUYURULMUŞTU

Emlak Konut GYO, 13 Eylül'de Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, Galatasaray’la 2016 yılında imzalanan Riva ve Florya’daki arsa anlaşmalarının feshine başladığını duyurmuştu. Fesih sebebi olarak Galatasaray’ın şartları yerine getirmemesi gösterildi.

(EKONOMİ SERVİSİ)