Garanti Bankası: Yurt içi erişim aksaklığı büyük ölçüde giderildi

Garanti Bankası, siber saldırı nedeniyle dijital hizmetlere erişimde yaşanan aksaklığın büyük oranda giderildiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Garanti Bankası, dijital kanallardaki hizmetlerine yönelik saldırı olduğunu fakat müşteri bilgileri ve finans güvenliği açısından bir sorun olmadığını açıkladı. Türk Telekom da dün yaşanan siber saldırının durdurulduğunu ve internet trafiğinin normal şekilde devam ettiğini duyurdu.

Garanti Bankası'nın Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamaya göre, bankanın dijital hizmetlerine erişimin yavaşlatılması veya engellenmesine yönelik siber saldırı düzenlendi.

Dijital hizmetlere erişimde aksaklıklar yaşandığı belirten açıklamada, "Bu tür ataklar, kurumlara gelen internet hatlarını yoğunlaştırarak geçici bir süre dijital hizmetlere erişimi engellemektedir. Bankamızın hizmet aldığı internet servis sağlayıcıları seviyesinde oluşan bu durumlara yönelik servis sağlayıcıları çözüm yolları üzerinde çalışmaktadır" denildi.

Yurt içindeki erişim sorununun büyük ölçüde giderildiği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Şu ana kadar aldıkları tedbir ve aksiyonlarla, yur tiçi erişim aksaklığı büyük ölçüde giderilmiş olmakla birlikte zaman zaman farklı yurt dışı bölgelerden gelen erişimlere karşılık vermekte sorun yaşamaya devam etmekteyiz. Müşterilerimizin bilgilerinin gizliliği ve finansal güvenliği açısından bir risk yoktur. Olası erişim sorunlarında şubelerimizden, müşteri iletişim merkezimizden ve ATM'lerimizden hizmet alınabilmektedir."

TÜRK TELEKOM: SALDIRI DURDURULDU, İNTERNET TRAFİĞİ NORMAL SEYRİNDE DEVAM EDİYOR

Yazılı açıklama yapan Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, kurumun 27 Ekim Pazar günü siber saldırıya maruz kaldığını açıkladı.

Saldırının, siber güvenlik uzmanları tarafından zamanında müdahale edilerek durdurulduğunu aktaran Kıraç, “Ülkemizin en büyük siber güvenlik merkezine sahip olan şirketimizin aldığı önlemlerle yurt içi ve yurt dışı internet trafiği herhangi bir olumsuzluğa meydan vermeksizin normal seyrinde devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Diğer operatör ve servis sağlayıcılarını da etkilemiş olan saldırıya karşı bu kuruluşların da gereken çalışmaları yürütmekte olduğunu aktaran Kıraç, şöyle devam etti:

"Benzer durumlar her zaman olabilir. Önemli olan buna karşı hazırlıklı olmaktır. Türk Telekom’un her türden saldırıya karşı savunma sistemi sağlamdır. Vatandaşlarımızın iletişim teknolojilerinden huzur içinde yararlanması birinci önceliğimizdir." (HABER MERKEZİ)