İstanbul'da Uluslararası Kalkınma Konferansı

PwC’nin düzenlediği konferansta kalkınma sorunları irdelenerek, örneklerle çözüm yolları incelendi. Ayrıca bu çözümlerin Türkiye’ye uygulanabilirliği tüm katılımcı ve paydaşlarla tartışıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - PwC Türkiye'nin 29-31 Ekim tarihlerinde İstanbul'da düzenlediği Uluslararası Kalkınma Konferansı, devlet ve uluslararası örgüt temsilcileri ile bu alandaki hizmetleri yönlendiren isimleri buluşturdu. PwC’nin farklı ülkelerde hayata geçirdiği uluslararası kalkınma projelerinin paylaşıldığı konferansta, Türkiye'nin potansiyeline de dikkat çekildi. Ayrıca dünya genelinde uygulanan farklı ve yeni kalkınma yöntemlerinin Türkiye’deki uygulama potansiyel ve yöntemleri ele alındı.

Kalkınma sorunları irdelenirken, gelişmekte olan ülkelerde bu sorunların nasıl aşıldığı örneklerle incelendi ve bu çözümlerin Türkiye’ye uygulanabilirliği tartışıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan PwC Türkiye Başkanı Halûk Yalçın şunları söyledi: "Hızlı teknoloji ve hızla değişen ihtiyaçlarla birlikte kamu politikaları ve kalkınma sürecinde nitelikli bilgi kullanımı ile geleceğe sıçrama gereksinimi de gün gibi ortada. Artık, kalkınma odaklı projelerde sadece kamu kuruluşlarının değil özel sektörün ve uluslararası kuruluşların ortak çalıştığı bir süreçten söz ediyoruz. Yakın geleceğin farklı dünyasında Türkiye’nin ulaşması gereken konum için bu değişimi çok yakından izlemeli ve çok akıllı stratejiler ile mükemmel çözümler üretmeliyiz. Uluslararası Kalkınma Konferansı’nda farklı disiplinlerden gelen lider uzmanlarımızla geleceğe götürecek yenilikleri ve deneyimi bu alandaki tüm aktörlerle paylaşma fırsatı yakaladık. PwC olarak küresel düzeydeki kaynağımızı, bugüne kadar edindiğimiz tüm deneyim ve bilgi birikimini ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamak için kullanmak için sözümüz var. Bu hedefi bu gibi farklı platformlarda ortaya koymaktan ve her seferinde bir ileri adım daha atmaktan gurur duyuyoruz…"

Denetim, danışmanlık ve vergi hizmetleri alanında hizmet sunan PwC'nin Türkiye'de 5 ofisi ve yaklaşık 1800 çalışanı bulunuyor.

(EKONOMİ SERVİSİ)

Etiketler kalkınma PwC