DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu: İnsan onuruna yaraşmayan bir asgari ücret belirlendi

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, yeni asgari ücret rakamına tepki gösterdi: "Hükümet ve işveren çoğunluğu ile bir kez daha insan onuruna yaraşmayan bir asgari ücret belirlenmiştir."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, bugün 2 bin 324 lira olarak açıklanan yeni asgari ücrete Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla tepki gösterdi. Çerkezoğlu, belirlenen rakamın "işçinin sadece kendisinin asgari yaşam maliyetini bile karşılamayan ücret" olduğunu belirterek, DİSK'in talepleri için mücadeleyi yükselteceğini söyledi.

'PAZARDAKİ ZAMLARI TELAFİ ETMEKTEN UZAK'

Çerkezoğlu, Twitter hesabında yaptığı paylaşımlarda şunları söyledi:

"Asgari Ücret Tespit Komisyonundaki hükümet ve işveren çoğunluğu ile, bir kez daha insan onuruna yaraşmayan bir #AsgariÜcret belirlenmiştir. Asgari ücret hesabında uluslararası standartlara uyarak işçinin ailesinin hesaba katılması zorunluluğu bir yana, işçinin sadece kendisinin asgari yaşam maliyetini bile karşılamayan bir asgari ücret, oy çokluğu ile belirlenmiştir. Asgari ücretteki ayda 304 liralık, günde 10 liralık "artış", işçilerin çarşıda, pazarda, faturalarda karşı karşıya kaldığı zamları telafi etmekten uzaktır."

'KANAL İSTANBUL'A 110 MİLYAR TL, İŞÇİYE GÜNDE 10 LİRALIK ZAM'

"İşveren ve hükümet ortaklığı ile, milyonların yaşamına dair çok kritik bir kararın alınması antidemokratiktir" diyen Çerkezoğlu paylaşımlarına şöyle devam etti:

"Demokrasinin olmadığı yerde ekmeğimiz de tehdit altındadır. #AsgariÜcret'in grev hakkını da içeren gerçek bir toplu pazarlık ile belirlenmesi için mücadeleye devam! Kanal İstanbul’a 110 milyar TL gömmek isteyenler işçiye günlük 10 TL zammı reva görmüş, asgari ücretten vergi almamayı çok görmüştür!"

Çerkezoğlu, "'İnsanca yaşanacak ücret ve vergide adalet' talebiyle için bir aydır iş yerlerinde, sokaklarda, meydanlarda sesini yükselten DİSK, bu mücadeleyi daha da büyütmeye kararlıdır" diyerek sözlerini noktaladı.

DİSK, geçtiğimiz ay içinde asgari ücretin belirlenme sürecinde asgari ücret taleplerini 3 bin 200 TL olarak belirtmiş, "İnsan Onuruna Yaraşır Asgari Ücret: 3200TL Net!” kampanyasını yürütmüştü. (HABER MERKEZİ)

Yeni asgari ücret: 2 bin 324 liraYeni asgari ücret: 2 bin 324 lira

HAK-İŞ'ten asgari ücret açıklaması: Taleplerimiz tam olarak karşılanmadıHAK-İŞ'ten asgari ücret açıklaması: Taleplerimiz tam olarak karşılanmadı

Türk-İş: Asgari ücreti kabul etmedikTürk-İş: Asgari ücreti kabul etmedik