Glovo, Türkiye pazarından çıkıyor

Teslimat şirketi Glovo, Türkiye’nin de içinde bulunduğu dört ülkede faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Gerekçe olarak ise şirketin kârlılığa geçme hedefi gösterildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya merkezli talep bazlı teslimat girişimi Glovo, Türkiye’nin de içinde bulunduğu dört ülkede operasyonlarını durdurma kararı aldığını açıkladı. Glovo kurucu ortağı ve CEO’su Oscar Pierre "Bu dört pazardan çıkış yapmamız; Güneybatı & Doğu Avrupa, Latin Amerika ve Sahra Altı Afrika bölgelerinde liderliğimizi güçlendirmemizi ve en geç 2021 başında ulaşmak istediğimiz kârlılık hedefimize ulaşmamızı sağlayacak" dedi.

Dünya gazetesinde yer alan habere göre söz konusu karar, şirketin kaynaklarını 'kısa vadede kârlılığa erişebileceği' bölgelere kaydırma stratejisiyle açıklandı.

Şirketin, operasyonlarını durdurma kararı aldığı ülkeler Türkiye, Mısır, Uruguay ve Porto Riko.

Şirketten yapılan açıklamaya göre operasyonu bulunan 22 ülkenin 17’sinde pazar lideri konumunda. 2019 yılında kârlılığa erişen anavatanı ve en büyük pazarı İspanya’dan sonra Glovo’nun hedefi 2021 başından itibaren global çapta benzer bir seviyeye ulaşmak. Uygulama önümüzdeki birkaç hafta boyunca Türkiye, Mısır, Uruguay ve Porto Riko pazarlarında aktif kalmaya devam edecek. Bu geçiş sürecinde Glovo kuryelerine, müşterilerine ve iş ortaklarına destek olmaya devam edecek.

Etiketler Türkiye glovo