Dolar haftaya yatay seyirde başladı

Dolar 5,98, euro 6,63 liradan açılış yaptı. Çeyrek altın ise 498 liradan satılıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin'deki virüs salgını nedeniyle Asya'da hisse senetleri düştü. Şanghay hisse senetleri neredeyse yüzde 9 düşüşle açıldı.

ABD tarafında geçen hafta beklentiler doğrultusunda gelen veriler ve tahminleri aşan şirket bilançolarına karşın koronavirüs endişeleri ve jeopolitik risklerin fiyatlamalarda öne çıktığı görüldü. Cuma günü Dow Jones endeksi yüzde 1,59, S&P 500 endeksi yüzde 1,77 ve Nasdaq endeksi yüzde 1,59 geriledi. ABD 10 yıllık tahvil faizleri yüzde 1,50 psikolojik sınırına kadar gerilemesinin ardından bugün yüzde 1,5260 seviyelerinde bulunuyor. Cuma günü 97,3 ile iki haftanın en düşük seviyesine gerileyen dolar endeksi ise bugün yüzde 0,1'lik yükselişle 97,5 sınırında tutunmaya çalışıyor.

Avrupa tarafında, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) resmen ayrılmasının ardından gelişmeler takip ediliyor. Ayrılmanın gerçekleşmesinin ardından tarafların gelecekteki ilişkilerinin anlaşmaya bağlanması için müzakerelerin yapılacağı 11 aylık geçiş dönemi kritik önem taşıyor. İngiltere'nin bu süre zarfında AB kurallarına uymaya devam edeceği ancak birliğin karar mekanizmalarında yer almayacağı belirtiliyor.

Türkiye'de ise Suriye'de yaşanan çatışma nedeniyle dolar gece saatlerinde yaklaşık 6 ay aradan sonra 6 lira seviyesini geçti. Sabah ise İstanbul serbest piyasada 5,98 liradan, euro 6,63 liradan haftaya başladı.

Cuma günkü kapanışta doların satış fiyatı 5,98 lira, euronun satış fiyatı ise 6,61 lira olmuştu.

Altın fiyatları da geçen haftayla aynı seviyeden işlem görüyor. Çeyrek altın 498, gram altın ise 303 liradan satılıyor.

(AA)

Etiketler Dolar Altın