Hisarcıklıoğlu: Kapitalizmin yeniden yazılması lazım

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Kapitalizmin kendini sorgulaması, yeniden yazılması lazım. Yüzde 1'in mutluluğu, yüzde 99'unun mutsuzluğu üzerine kesinlikle oturamaz. Daha adil bir sisteme ihtiyacı var dünyanın. Kapitalizmin kendini gözden geçirmesi lazım" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) tarafından İzmir'deki bir otelde düzenlenen 77'nci Ege Toplantısı'nda konuşma yaptı.

Japonya'nın yüzde 5'inin girişimci olduğunu söyleyen Rifat Hisarcıklıoğlu, "Türkiye'nin ise yüzde 2'si. Gidecek çok yolumuz var. Ne kadar çok girişimciyi artırırsak o kadar az işsizlik demek. Her 1 girişimci 10 istihdam ediyor" ifadesini kullandı.

Dünya ülkelerinin birbirine yaklaşık 270 milyar dolar borcu olduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

"Dünya için ikinci büyük mesele gelir eşitsizliği. En üstü serveti olanların (bunlar yüzde 1'i oluşturuyor) serveti artıyor, dünya nüfusunun yüzde 99'unun ise aşağı doğru gidiyor. Dünyanın geleceği açısından büyük risk. Popülizm, ırkçılık, ufak meselelerin öne çıkmasının altında bunlar var. Yüzde 1 çok memnun. Yüzde 99 gittikçe fakirleşiyor. Kapitalizmin kendini sorgulaması, yeniden yazılması lazım. Yüzde 1'in mutluluğu, yüzde 99'unun mutsuzluğu üzerine kesinlikle oturamaz. Daha adil bir sisteme ihtiyacı var dünyanın. Kapitalizmin kendini gözden geçirmesi lazım." (İZMİR/AA)