Rus turistlerin ilk tercihi hâlâ Türkiye

Türkiye ve Rusya arasında yaşanan siyasi gerginliklere rağmen Türkiye, Rus turistlerin tatil rezervasyonlarında ilk tercihi olmaya devam ediyor. Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, "Başka bir güzergâhın Türkiye’nin yerini alması zor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Son günlerde yaşanan siyasi krizlerin ardından tatil güzergâhının değişmesi endişesine rağmen Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, Türkiye’nin hâlâ Rus turistlerin en çok tatil rezervasyonu yaptığı yer olduğunu ifade etti.

Rezervasyonlarda düşüş olduğunu ifade eden Lomidze, “Şimdi Türkiye, rezervasyon dinamiklerinde yüzde 30-40’lık düşüş olmasına rağmen, hâlâ Rus tur operatörlerinde tercih edilen bir numaralı yer” dedi. Lomidze, “Türkiye güzergâhı Rus turistler için kapatılırsa bu, kaybettiren bir senaryo olur. Rusya’dan Türkiye’ye geçen yıl 6 milyon turist gitti, Rus pazarının olmaması onlar için iyi bir şey değil. Rus turistler de başka yere tatile gitmez, zira başka bir güzergâhın Türkiye’nin yerini alması zor” dedi.  Lomidze ayrıca, turistlerin siyasi alanda alınacak kararları bekleyeceğini ekledi. (HABER MERKEZİ)