Almanya ihracatında son 70 yılın en büyük düşüşü

Alman ekonomisinin belkemiği olan ihracatta korona virüsü önlemleri nedeniyle son 70 yılın en büyük düşüşü kaydedildi. Almanya'nın ihracatı nisan ayında bir önceki yıla göre yüzde 31,1 oranında geriledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya‘nın ihracatı, korona virüsü salgınına karşı alınan tedbirler nedeniyle geçtiğimiz nisan ayında tarihinin en büyük düşüşünü yaşadı. Federal İstatistik Dairesi’nin açıkladığı verilere göre, nisanda toplam ihracat, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 31,1 oranında azalarak, 75,7 milyar euro seviyesine indi. Bu oran, Alman dış ticaretiyle ilgili istatistik tutulmaya başlanan 1950 yılından bu yana en büyük düşüşe tekabül ediyor. Nisan rakamları, martla kıyaslandığında da ihracattaki azalmanın yüzde 24 seviyesinde olduğu ortaya çıkıyor.

İhracattaki bu düşüşün ana nedenleri olarak, sınırların kapanması sonucu Avrupa iç pazarındaki aşırı durgunluk, küresel ticaret ve seyahat kısıtlamaları ve gerek deniz gerekse hava taşımacılığında yaşanan aksaklıklar gösteriliyor. İstatistik Dairesi, Almanya‘nın söz konusu sebeplerden dolayı ithalatta da, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre nisan ayında yüzde 21,6 azalma yaşadığını ve ithalat hacminin 72,2 milyar euroya gerilediğini bildirdi. (DW Türkçe)