Aras Kargo'da kontrol Avusturyalı şirkete geçiyor

Aras Kargo'nun tek kontrolünün dolaylı olarak Avusturyalı lojistik şirketi Österreichische Post AG tarafından devralınmasına ilişkin başvuru yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 14 bin çalışanı bulunan Aras Kargo'daki ortaklık çekişmesi, Avusturyalı şirket lehine çözülüyor. Avusturyalı lojistik şirketi Österreichische Post AG, Aras Kargo'daki hisse payını yüzde 80'e çıkarıyor.

Rekabet Kurulu'nun internet sitesinde yer alan duyuruya göre Aras Kargo'nun tek kontrolünün dolaylı olarak Österreichische Post AG tarafından devralınmasına ilişkin başvuru yapıldı.

2013 YILINDA ORTAK OLDULAR, 2017'DE KAYYIM ATANDI

Aras Kargo'ya 2013 yılında yüzde 25 hisseyle ortak olan Österreichische Post, şirketteki payını yüzde 75'e yükseltmek için 2016 yılında süreç başlatmıştı.

Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Evrim Aras ise 2017 yılında sürece karşı çıkmış, Avusturyalı ortaklarının şirketteki payını yüzde 75'e çıkarmak için sundukları satın alma opsiyonunu reddettiklerini duyurmuştu. Şirket içi anlaşmazlıklar nedeniyle Şubat 2017'de ise kayyım atanmıştı.

Yeni süreçte ise Österreichische Post AG hisse payını yüzde 80'e çıkartıyor. Österreichische Post’dan geçen hafta yapılan açıklamada, şirkette Baran Aras yüzde 20 hisse ile müşterek malik olmaya devam edecek. Baran Aras'ın yönetim kurulu üyeliği de devam edecek.

(EKONOMİ SERVİSİ)